Annons:

Västerviks gymnasium håller öppet hus nästa vecka

Jenny Gustafsson, Västerviks gymnasium

Västerviks gymnasium håller öppet hus nästa vecka

På onsdag kommer Västerviks gymnasium hålla öppet för allmänheten och visa de nya lokalerna som byggts samt vilka förändringar som gjorts inomhus.
– Vi har fått väldigt många frågor och önskemål om av vi ska visa upp våra lokaler, säger Jenny Gustafsson, vid Västerviks gymnasium

Annons:

Det finns 400 platser i gymnasiets aula och Jenny Gustafsson hoppas att många av dem kommer att fyllas på onsdagskvällen nästa vecka då skolan håller öppet hus för allmänheten.

- Vi har fått väldigt många frågor om hur ombyggnationen går och när det blir färdigt samt hur det ser ut i våra nya lokaler. Efter invigningen sa vi att vi skulle göra ett öppet hus för allmänheten, säger Jenny.

Det är tidigare elever, personal och andra som är nyfikna på hur den ny renoverade skolan ser ut.

- Vi kommer att samlas i gymnasiets aula, där det visas ett bildspel hur det såg ut innan, under och efter renoveringen. Därefter delad besökarna upp i olika grupper för att gå vidare genom hela skolan. Det kommer att finnas några stopp, bland annat i gourmetrestaurangen där det blir några överraskningar, säger Jenny Gustafsson.

Entrétorg

Alla lokaler inomhus är renoverade eller helt nybyggda, däremot återstår det en del arbete utvändigt på Västerviks gymnasium.

- Busshållplatsen ska bli klar så bussarna stannar på Östersjövägen. Tidigare körde de in för att släppa av elever. När den hållplatsen är klar slipper vi att bussarna kommer så nära själva skolan. Det gör att vi kan använda den ytan till någonting annat, säger Jenny Gustafsson.

Planen är att det ska byggas ett stort entrétorg där bussarna tidigare stannade.

- Där kommer det att bli sittplatser, stenläggning och planteringar. Det arbetet ligger nere nu i väntan på att det ska bli lite varmare så arbetet återupptas i mars.

Målet är att entrétorget ska vara färdigt i början av juni.

- Vi hoppas det står klart då så vi kan använda utrymmet till vår stora studentutsläpp i juni, säger Jenny Gustafsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt