Annons:

Fem av tio unga vill jobba inom välfärden

Fem av tio unga kan tänka sig att bli lärare. Foto: MostPhotos

Fem av tio unga vill jobba inom välfärden

Välfärden har enormt stora problem att rekrytera kompetenta medarbetare och värre spås det bli framöver. Ett litet hopp är att många unga tycks kunna tänka sig att välja ett välfärdsyrke. 

Annons:

Det visar en enkätundersökning med SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, gjort. Hälften kan tänka sig att jobba inom skolan och fyra av tio kan tänka sig ett jobb inom hälso- och sjukvården. Nästan fem av tio kan tänka sig att jobba som personlig assistent.

− Det är glädjande att så många unga tycker att välfärdsjobben är intressanta. Samtidigt visar vår undersökning att unga vill ha mer information om yrkena. Nu är det viktigt att välfärdens arbetsgivare tar tillvara den här potentialen och marknadsför välfärdsjobben till unga, säger Agneta Jöhnk, chef avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKR i ett pressmeddelande. 

Intresset för jobb inom välfärden är större bland tjejer än killar. Totalt har 1 000 ungdomar mellan 15-24 deltagit i webbenkäten. 

− Unga är en viktig målgrupp för samtliga branscher, och inte minst för kommuner och regioner. Att attrahera fler unga bidrar till att kommuner och regioner klarar kompetensförsörjningen i välfärden, men också för att utveckla nya och smarta arbetssätt, säger Agneta Jöhnk.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt