Annons:

En kvinna har lämnat ett e-förslag där hon föreslår att simhallen får tiden en gång i veckan för bara kvinnor.

E-förslag om tider i simhallen bara för kvinnor

En kvinna i Västervik har lämnat in ett e-förslag, där hon vill att det ska finnas tider i simhallen, där endast kvinnor får bada. E-förslaget har redan fått 67 namnunderskrifter vilket är långt utöver de 20 som måste finnas för att kommunstyrelsen ska ta upp förslaget.

Annons:

Så här skriver kvinnan i sitt e-förslag:

Fyren kulturförening jobbar med många olika spår i samhället t.ex. jämställdhet, jämlikhet, frihet och barn och ungdomars rättigheter.  Så vi ser ett stort behov för kvinnor i Västerviks kommun. Nästan 50 kvinnor i Västerviks kommun önskar riktigt att få några timmar per vecka eller varannan vecka i simhallen BARA för kvinnor. Vänligen om det skulle vara efter kl. 16.00 för att alla vill gärna komma in.

De flesta av dem vill gärna lära sig simma också.

Denna sak bidrar till många viktiga saker i samhället:

  1. Jämställdhet skulle fungera bättre när alla känner sig inne i samhället och delaktiga också, speciellt kvinnor.
  2. Drunkningsolyckor ökar i Sverige. Bara i juli 2018 drunknade 35 personer! Vi kan minska antalet när alla i samhället lär sig att simma.
  3. Mammor vill gärna simma med sina barn men tyvärr de gör det inte. Men om simhallen öppnar några timmar för BARA kvinnor skulle det bli verklighet. Ni skulle sprida glädje till barn och deras mammor.
  4. Barn skulle få bättre sommar med simmande mammor, många vågar inte att gå till havet, simhallen eller promenad vid stranden ensamma med deras barn eftersom de inte kan skydda barnen om de drunknar.
  5. Det skulle vara språkcafé på ett nytt sätt, många nya och gamla svenskar skulle vara där och det är en bra chans för att nyanlända kvinnor öva svenska också.

 

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt