Annons:

Åtalas för tre fall av grovt rattfylleri – hade extremt hög promille

En man från Västervik åtalas för tre fall av grovt rattfylleri. Foto Pixbay

Åtalas för tre fall av grovt rattfylleri – hade extremt hög promille

En man i 60-årsåldern från Västerviks kommun åtalas vid Kalmar tingsrätt för tre fall av grovt rattfylleri samt ett fall av grov olovlig körning. Vid samtliga tillfällen hade mannen mycket höga promillehalter alkohol i blodet.

Annons:

Det var under en månads tid som mannen körde bil tre gånger när han var väldigt berusad. Det första tillfället inträffade den 17 september vid en mack i Oskarshamn. Han körde då in i och förstörde ett plåtskåp vid macken. När polisen tog blodprov på mannen visade det att promillehalten uppgick till 2,97. Brottet anses som grovt då promillehalten var över 1,0.

Tolv dagar senare stoppades mannen återigen. Denna gång var det vid infarten till Västervik. Då var mannen också kraftigt påverkad av alkohol. Blodprovet visade att han hade 2,31 promille alkohol i blodet.

Var över 3,0 i promille

I mitten av oktober stoppades han på en gata i Ankarsrum. Då var han också kraftigt berusad. Blodprovet visade att mannen hade 3,09 promille i blodet. Han åtalas också för grov olovlig körning, då han körde bil fast han hade blivit av med körkortet. Nu togs även bilen från mannen.

Åklagaren yrkar på att bilen som tagits i beslag ska anses förverkad för mannen.

Mannen erkänner brotten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt