Annons:

ARN avslår klagomål mot bilverkstad

Allmänna Reklammationsnämnden avslår en begäran om betalningsbefrielse som lämnats in av en man från Västervik vid en bilreparation.

ARN avslår klagomål mot bilverkstad

En man anmälde en bilverkstad i Västervik till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och begärde betalningsbefrielse för en reparation som mannen inte ansåg var rätt utförd. Men ARN ger inte mannen rätt.

 

  

Annons:

Det var hösten 2018 som mannen lämnade in bilen till bilverkstaden i Västervik, då han ansåg att bilen drog mycket motorolja. Bilverkstaden gjorde en omfattande kontroll av bilen och lämnade ett pris på vad en reparation skulle kosta.

Bilverkstaden ansåg att problemet var kolvringarna och fem månader senare lämnade mannen in bilen för reparation. Kolvringarna var fastkokade och behövde rengöras, annars var de i gott skick och sattes tillbaka i motorn.

Efter några månader hörde mannen av sig igen till bilverkstaden, då bilen varnade för låg oljenivå. Efter flera kontroller av motorn kunde bilverkstaden bara rekommendera motorbyte, då de inte kunde hitta varför motorn drog så mycket olja.

Mannen anser att han inte ska betala fakturan på drygt 24 000 kronor för ett fel som kvarstår efter reparation och begär betalningsbefrielse, vilket han inte fick av bilverkstaden. Därför anmälde han företaget till ARN.

Nämnden har gått igenom de utförda felsökningarna och reparationsmomenten och de anser att de varit motiverade och fackmässigt utförda. Mannen kan inte bevisa att tjänsten är felaktig och hans krav ska därför avslås skriver ARN.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt