Annons:

  • E-förslag: ”Bygg bort farlig utfart”

    E-förslag: Ta bort utfarten från Köningsmarksgatan mot Norra vägen.....

  • E-förslag: ”Bygg bort farlig utfart”

    Låt Stora Trädgårdsgatan fortsätt mot Bågvägen och låt trafiken åka ut på Norra Vägen vid den utfarten

E-förslag: ”Bygg bort farlig utfart”

En person har lämnat in ett e-förslag till kommunstyrelsen, där personen föreslår att utfarten från Köningsmarksgatan ut på Norra vägen, då sikten är begränsad. Personen lämnar också ett förslag på hur utfarten ska förändras.

Annons:

Personen som lämnat in e-förslaget skriver att det idag är det svårt att ta sig ut på Norra vägen från Königsmarksgatan. Sikten är delvis skymd av höga träd längs med Norra vägen på ett område bakom Andreaskapellet, mellan cykelbanan och Norra vägen. (Till höger ovanför gångtunneln, mot Abborgränd) Borttagning av några träd skulle underlätta sikten när man ska svänga ut från Königsmarksgatan.

- Mitt förslag är att man tar bort den lilla delen av Königsmarksgatan som leder ut mot Norra vägen och i stället förlänger Stora Trädgårdsgatan, dvs breddar bussfilen mot Bågvägen och låter övrig trafik köra den vägen för att komma vidare ut på Norra vägen via utfarten från Bågvägen. Förslaget är då att hastigheten på Bågvägen blir 30 km/h. Förslaget innebär också att man låter en del av Bågvägen vara cykelbana. Det finns en naturlig skarv i asfalten där man kan förstärka den föreslagna cykelfilen med ett målat vitt streck, skriver personen i sitt e-förslag. 

 

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt