Annons:

Kunde inte redogöra för varför pengarna fanns på kontot

Förvaltningsrätten avslår en överklagan från en Västervikskvinna efter att hennes ansökan om ekonomiskt bistånd avslagits av kommunstyrelsen.

Kunde inte redogöra för varför pengarna fanns på kontot

Kommunstyrelsen i Västervik avslog en ansökan om ekonomiskt bistånd, från en kvinna, då hon fått in pengar på sitt swish-konto. Hennes redogörelse för var pengarna kom ifrån godtogs inte av kommunstyrelsen. Kvinnan överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som avslår överklagan. 

Annons:

Kommunstyrelsen avslog kvinnans ansökan om ekonomiskt bistånd på grund av att hon fått flera insättningar på sitt swish-konto som var att betrakta som lön. Kvinnan själv menar att beloppet som satts in på kontot var lån från en vän som hon skulle använda för att betala räkningar med. Kommunstyrelsen anser att insättningarna kommer från flera olika konton och inte från en person, därför avslogs kvinnan ansökan om försörjningsstöd.

Kvinnan överklagade kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten som granskat uppgifterna och de menar att det rör sig om ett stort antal insättningar under januari och kvinnan har inte kunnat redogöra för hur det kommer sig. Hon har heller inte kunnat redogöra för varför hon inte har tillgång till de pengarna.

Förvaltningsrätten avslår därför kvinnans överklagande och kommunstyrelsens beslut står fast.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt