Annons:

Samråd om planläggning av Tändstickan, Kulbacken och Lögarebergen inleds idag

I dag startar samråd av Lögareberget, Kulbacken, Tändstickan och Notholmen, där många av ekarna är hem för rödlistade arter.

Samråd om planläggning av Tändstickan, Kulbacken och Lögarebergen inleds idag

Idag den 6 april startar samråd kring Tändstickan, Kulbacken, Notholmen och Lögarebergen. Syftet är att utreda planområdet inför fortsatt detaljplaneläggning. I området har det hittats flertalet rödlistade arter. 

 

  

Annons:

Planområdet omfattar området kring Tändstickan, Kulbacken, Notholmen och Lögarebergen. Olika önskemål från intressenter och markägare rörande området har kommit till kommunen. Området är stort och innefattar en rad frågor som behöver hanteras i ett sammanhang innan planer kan tas fram. Därför behandlas frågorna samlat i ett planprogram. Avsikten är att identifiera viktiga frågor inför det fortsatta arbetet. Därtill att i ett tidigt stadium av processen ge insyn i och möjlighet till delaktighet i det fortsatta arbetet. Programmet är till för att ge riktlinjer för den fortsatta planeringen. Programmet är inte juridiskt bindande.

Frågorna som kommer att analyseras efter samrådet är:

  • Om det ska planeras för ytterligare bostäder och hur påverkar det de intilliggande verksamheterna i området
  • Vilka verksamheter ska kunna finnas och utvecklas i området
  • Vilka områden är möjliga att exploatera
  • Vilken omfattning klarar infrastrukturen i området
  • Vilka områden ska utvecklas och bevaras i området

Natuinventering 

Det finns en motion från Sverker Thorén (L) att det ska bildas ett lokalt naturreservat i området. Hur stort det ska bli är inte utrett än. En naturvårdsgrupp har bildats för att kartlägga vilka arter som finns i det område där samråd nu utlyses och det har upptäckt flertalet rödlistade arter.

Länsstyrelsen i Kalmar län har gett kommunen ekonomiskt bidrag till att utreda om i vilken omfattning de arterna förekommer i området.

Samrådet pågår mellan den 6 april till den 31 augusti 2020. Samrådstiden är förlängd beroende av den pågående Coronapandemin.

Synpunkter lämnas skriftligt till Västerviks kommun eller via mail till Västerviks kommun.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt