Annons:

Kommunen vädjar till föreningar att följa Folkhälsomyndighetens råd

Västerviks kommun vädjar till föreningar

Kommunen vädjar till föreningar att följa Folkhälsomyndighetens råd

 Den 1 april publicerade Folkhälsomyndigheten nya föreskrifter om allas ansvar för att förhindra spridningen av Covid-19. Råden gäller alla i Sverige. Nu vädjar Västerviks kommun till alla föreningar att göra råden kända och att råden följs av föreningarnas egna verksamheter.

Annons:

Västerviks kommun skickar under skärtorsdagen ut Folkhälsomyndighetens information till kommunens alla föreningar.

- Vi på kommunen är medvetna om detta och föreningar med akuta problem i verksamheten på grund av den här situationen välkomna att kontakta oss så kan vi undersöka om vi kan hjälpa till på något sätt, säger Västerviks kommuns Idrotts- och fritidsstrateg Anders Östlund.

I informationen till alla idrottsföreningar som kanske är precis i uppstarten av en utomhussäsong eller som precis håller på att avsluta tävlingssäsongen inomhus finns många konkreta råd och rekommendationer.

- Folkhälsomyndigheten råder alla idrottsföreningar att hålla igång ungdoms- och träningsverksamheterna så gott det går, men att förlägga så mycket träning som det är möjligt utomhus tills vidare. Råden från FoHM medför också att man ska undvika allmänna omklädningsrum så mycket som det bara går och att man ska hålla avstånd på en och en halv i olika lokaler inomhus.

Råd om tävlingar och träning

 För att dessa råd ska efterlevs kommer kommunen nu att arbeta mer aktivt med att informera om dem med trycksaker i anslutning till alla kommunala träningsanläggningar och omklädningsrum.

- Tills vidare tycker vi att föreningar ska informera alla träningsgrupper att byta om hemma och även duscha hemma efter genomförd träning om det är möjligt, säger Anders Östlund.

 Kommunen informerar också om att det finns råd om tävlingar, matcher, cuper och liknande. Rådet är att skjuta upp matcher, cuper och tävlingar. De flesta specialförbund har gjort särskilda tolkningar som är anpassade för hur råden går att använda i olika sporter, alla föreningar uppmanas att se till att informera sig om vad deras förbund eller distriktsförbund har informerat om.

 Hjälp äldre

 Kommunen vill också uppmana föreningar att hjälpa kommunens äldre och personer i riskgrupper som ska hålla sig hemma nu. Föreningarna kan bidra med exempelvis med inköp och hemkörning av matvaror.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt