Annons:

TVÅ FLICKOR ALLVARLIGT SKADADE EFTER NATTENS OLYCKA

Strax före 02.00 i natt inträffade olyckan och fyra unga personer fördes till sjukhus. Foto: Arkivbild

TVÅ FLICKOR ALLVARLIGT SKADADE EFTER NATTENS OLYCKA

Fyra ungdomar, alla under 18 år, fördes till sjukhus efter en allvarlig trafikolycka i Västervik i natt. Föraren är misstänkt för rattfylleri.

Annons:

Larmet kom in strax efter 02.00 och ledde till ett stort pådrag där såväl räddningstjänst som ambulans och polis larmades till platsen. Det visade sig handla om en singelolycka där fyra personer fanns i fordonet – alla under 18 år och två pojkar och två flickor. 

Alla fyra fördes till sjukhus. Föraren är misstänkt för rattfylleri, men fler brottrubriceringar tillkommer enligt polisens hemsida. Olyckan inträffade på Folkparksvägen i Västervik och räddningsarbetet pågick till cirka 03.00. Bilen bärgades från platsen. 

– Det är den information som vi har i nuläget. Skadeläget får sjukvården helt och hållet uttala sig om. Alla har förts till sjukhus och jag vet inte hur det har förändrats. Föraren, en pojke född 2003, är misstänkt för rattfylleri och med tanke på att han är under 18 år så kommer fler rubriceringar. Jag väntar på anmälan så jag vet mer om en stund, säger Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Malmö. 

– Samtliga fyra personer är förda till sjukhus och när vi kom till platsen var alla ute ur bilen. Vi hjälpte till med sjukvård tillsammans med ambulans och polis samt säkring och kontroll av bilen. Bilen stod i skogen och vi var på platsen under hela tiden, säger Rickard Brown vid räddningstjänsten i Västervik.

Uppdatering 07.45: Region Kalmar län har fått in fyra bulletiner i ärendet, som rör personer mellan 15 och 20 år. Pojkarna är lindrigt skadade och ej inlagda på sjukhus. Flickorna är allvarligt skadade och inlagda på vårdavdelning på Västerviks sjukhus. De fyra personerna är hemmahörande i norra Kalmar län.

Texten kommer uppdateras.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt