Annons:

Ingen Sportbilsdag 2020:

Foto: Hedvig Holgersson

Ingen Sportbilsdag 2020: "Jättetråkigt"

Tididgare idag kom beskedet att man väljer att skjuta fram årets Sportbilsdagen till nästa år. – Det är verkligen jättetråkigt, säger arrangören Torgny Gunnarzon.

Annons:

Idag hölls en ceremoniell prisutdelning på Grönsakstorget i Västervik. Vinnarna i kategorin "People''s Choice", vid förra årets Sportbilsdag, tilldelades nu de hedervärda priserna i de två kategorierna: bästa nya sportbil och bästa gamla sportbil.

I samband med prisutdelningen meddelades att årets evenemang flyttas fram till nästa år till följd av den rådande pandemin. När Dagens Västervik ringer upp en av arrangörerna, Torgny Gunnarzon, för en kommentar är han tydlig med att evenemanget flyttas fram och inte ställs in.

– Vi får tyvärr inget tillstånd och att ha ett evenemang för mindre än femtio personer känns inte som någon idé. Det är verkligen jättetråkigt, säger Torgny och förklarar att man vill ha ett mer storskaligt evenemang.

Sportbilsdagen har arrangerats totalt tio gånger sedan starten. Både det fartfyllda stadsracet, utställningen på Gränsö och kortegen genom staden lockar varje år många åskådare. Till nästa års evenemang kommer man koncentrera arrangemangen kring en dag istället för de vanliga två. Dessutom kommer den vanliga utställningen vid Gränsö slott att flyttas in till Västerviks hamn. Trots att det inte blir något evenemang i år är Torgny hoppfull.

– Vi fick en väldigt fin avslutning genom prisceremonin idag. Nu ser vi fram mot nästa års evenemang, säger Torgny.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt