Annons:

Fyra nya fall i länet - nästan 10 000 prover har analyserats

Foto: Pixabay

Fyra nya fall i länet - nästan 10 000 prover har analyserats

Nya siffror från Region Kalmar visar fyra nya bekräftade fall av sjukdomen covid-19 i länet sedan igår. Sammanlagt har nu uppemot 10 000 prover analyserats från länet, varav 711 stycken har varit positiva. 

Annons:

Region Kalmars dagliga uppdateringar av det nya coronavirusets spridning visar på ett fortsatt stabilt läge i regionen. Sedan onsdagen har fyra nya fall kunnat bekräftas i länet. Totalt har 711 fall av viruset nu bekräftats i länet, 82 stycken av dessa har bekräftats med hjälp av självtest och 629 i regionens provtagning. 

Av de 9 848 proverna som tagits har 9 007 stycken av dessa än så länge analyserats, varav ca åtta procent har visat ett positivt resultat för sjukdomen covid-19. Av de analyserade proverna är 1 423 från självtest och 7 584 tester utförda av regionen.

Ett nytt fall i Västervik

Bland regionens provtagningar hittas ett nytt bekräftat fall i Västervik, som har 82 fall. Vimmerby har färre än tio fall och Hutsfreds kommun har 17 fall sedan igår. Kalmar är den kommun i länet som har flest bekräftade fall av covid-19 med 237 stycken. Statistiken visar dock inte bekräftade fall via självtest.

Även antalet dödsfall på länens sjukhus ligger på en stabil nivå sedan gårdagen, med fortsatt 31 stycken fall. I länet vårdas nu åtta personer för sjukdomen, varav en med respirator. Totalt har 225 personer kunnat skrivas ut från sjukhusen i regionen efter vård för covid-19.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt