Annons:

Kommunen lättar på reglerna för besök på äldreboenden

Kommunen lättar något på reglerna för besök inne på särskilda boenden.

Kommunen lättar på reglerna för besök på äldreboenden

Efter socialstyrelsens nya råd om att personer med antikroppar kan besöka äldreboenden, så har Västerviks kommun beslutat att anhöriga som kan visa upp att de har antikroppar mot Covid-19 i undantagsfall kan få besöka sin/sina anhöriga på särskilda boenden.

 

  

Annons:

Västerviks kommun försöker lätta på isoleringen för äldre som bor på särskilda boende. Kommunen skriver att de vill att besökare på äldreboende sker utomhus i största möjliga mån och så länge vädret tillåter. Men visar närstående upp intyg på att de har antikroppar mot viruset som orsakar Covid–19 så kan de få göra ett besök inne på boendet. Antikroppstestet ska inte vara äldre än sex månader.

Undantagsfall

Kommunen kommer tillåta inomhusbesök bara i undantagsfall. Man väger dels om de boendes behov och om äldreboendet kan ta emot besök på ett smitt säkert sätt. Personal hjälper till med kontakter och boendets enhetschef fattar beslut om besök.

Har man inte några antikroppar mot Covid-19, får man fortsätta göra sina besök utomhus med ett plexiglas mellan sig och sin anhörig.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt