Annons:

Bostadspriserna fortsätter att öka

Bostadspriserna fortsätter att öka i Västervik

Bostadspriserna fortsätter att öka

Kvadratmeterpriset för bostadsrätter fortsätter uppåt efter att ha fallit kraftigt under slutet av 2019. För tredje månaden i rad syns en tydlig prisuppgång. Det samma gäller priset för villor, där snittpriset för en villa i Västerviks kommun åter överskrider två miljoner kronor. Det visar siffror från Svensk mäklarstatistik AB.

Annons:

Efter toppnoteringen för kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Västervik under sommaren 2019 föll kvadratmeterpriset fram till februari i år. Från i maj har kvadratmeterpriset ökat och ligger nu på 12 874 kronor vilket är drygt 1 200 kronor mer än i februari i år. Under juni och juli såldes 44 bostadsrätter i Västerviks kommun, vilket är nio bostadsrätter färre än föregående år.

Villapriser

Snittpriser för en villa i Västerviks kommun är nu återigen över två miljoner kronor. Senast snittpriset var över två miljoner kronor var i februari i år. Därefter har snittpriset dalat ner till som lägst 1 880 000. I juli ligger snittpriset på 2 050 000 kronor. Under juni och juli såldes 53 villor i kommunen. Motsvarande sålda villor förra året var 49.

Fritidshus

Priset på fritidshus ligger kvar på en hög nivå, även om priset minskar något. I juli var snittpriset för ett fritidshus 1 930 000 kronor. Något lägre än snittpriset var under maj och juni. Samtidigt minskade försäljningen av fritidshus i kommunen. I juli såldes fem fritidshus, motsvarande siffra förra året var nio. Under sommarens två första månader har försäljningen av fritidshus minskat i jämförelse mot föregående år.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt