Annons:

Beslut angående antalet KF-ledamöter kommer senare i augusti

Sverker Thorén (L) kommunfullmäktiges ordförande.

Beslut angående antalet KF-ledamöter kommer senare i augusti

Kommunfullmäktige har totalt 57 ledamöter från olika partier. Men under vårens Coronapandemin minskades antalet ledamöter till 31. Om det kommer att fortsätta vara färre ledamöter eller återgå till det normala antalet, kommer att beslutas senare i augusti.

Annons:

Ledamöterna i Västerviks kommunfullmäktige bantades från 57 till 31 ledamöter under våren.

- Det gjordes för att hålla rätt balans av ledamöter utifrån hur väljarna hade röstat, säger kommunfullmäktiges ordförande Sverker Thorén (L).

Höstens första kommunfullmäktige kommer att genomföras den 21 september. Hur många ledamöter som kommer att närvara vid det sammanträdet är inte bestämt än.

- Vi kommer först att ha en demokratiberedning under nästa vecka och då kommer jag att ställa frågan om hur många ledamöter som partierna anser ska vara med vid KF:s sammanträden under våren. Den 25 augusti har vi gruppledarmöte och då vill ja få svar från samtliga partier, säger Sverker Thorén.

Inför mötet med samtliga gruppledare har Sverker gett i uppdrag åt en tjänsteperson att kontrollera med smittskyddsläkaren i region Kalmar om hur smittspridningen är i länet och vad smittskyddsläkaren anser vara rätt antal ledamöter.

- Vårt beslut kommer att grunda sig på de svar som smittskyddsläkaren ger. Vi kommer att diskutera frågan noggrant och därefter kommer presidiet att lämna ett förslag till beslut, säger Sverker Thorén.

Ungdomsfullmäktige

I våras skulle ungdomsfullmäktige ha genomförts som en del av kommunfullmäktige. Det ställdes in på grund av Coronapandemin.

- Det kommer att genomföras den 21 september, men inga klasser är välkomna till fullmäktige. Endast de elva elever som fått sina motioner godkända kommer att få delta. Antingen närvara på plats eller via länk, säger Sverker Thorén.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt