Annons:

Yngling körde bil kraftigt alkoholpåverkad genom ett samhälle

En yngling döms av Kalmar tingsrätt för att gjort en vansinnesfärd med bil genom ett mindre samhälle i Västerviks kommun.

Yngling körde bil kraftigt alkoholpåverkad genom ett samhälle

En yngling från en mindre ort i Västerviks kommun satte sig bakom ratten till en bil, trots att han inte hade åldern inne för att köra bil samt att han var kraftigt påverkad av alkohol. Färden gick i hög fart genom ett samhälle och ynglingen kunde ha orsakat en allvarlig trafikolycka genom sitt handlande.

 

  

Annons:

Ynglingen som är under 18 år och bor i en mindre ort utanför Västervik, har dömts för olovligt brukande av fordon, olovlig körning och grovt rattfylleri, av Kalmar tingsrätt. Han valde att köra en bil i en hastighet av 80 -90 kilometer i timmen genom samhället där högsta tillåtna hastighet 50 kilometer i timmen. Ynglingen var kraftigt påverkad av alkohol när han gjorde sin vansinnes, vilken skulle kunna leda till en allvarlig olycka, skriver Kalmar tingsrätt i sin dom.

Då ynglingen tidigare är ostraffad och hans låga ålder gör att rätten väljer att döma ynglingen till ungdomsvård med särskilda föreskrifter samt ungdomstjänst i 40 timmar. Hade han varit vuxen hade han dömts till fyra månaders fängelse.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt