Annons:

CORONAAVDELNINGEN PÅ VÄSTERVIKS SJUKHUS STÄNGS

Noll patienter inlagda på sjukhusen i länet. Då stängs den särskilda coronaavdelningen på Västerviks sjukhus.
– Förvärras läget får vi ställa om igen, säger chefläkaren Anna Michaëlsson.

Annons:

Den särskilda coronaavdelningen på Västerviks sjukhus kom till tidigt i våras när spridningen av coronaviruset tog fart på allvar i Sverige och Kalmar län. 

Men nu har förutsättningarna ändrats. För första gången sedan mitten av mars är ingen patient med covid-19 inlagd på sjukhus i Kalmar län. Därför avvecklas avdelningen i Västervik.

– Vi stänger den nu då vi inte har några patienter alls just nu. Vi hade några patienter förra veckan men nu har vi ingen inlagd med covid-19, säger chefläkaren Anna Michaëlsson under en paus i ett möte om coronaläget.

Nya covid-19-patienter kommer läggas in på andra avdelningar framöver.

– Eventuella covid-19-patienter kommer läggas in på medicinavdelningar i första hand när de kommer. De kommer då att isoleras från resten av avdelningen. 

Hur många patienter hade ni som mest?

– Det kan jag inte svara på. 

"Fantastisk uppställning"

Om smittspridningen i norra länet tar fart på nytt och läget förvärras finns en plan. 

– Då snäppar vi upp och går tillbaka till skarpt läge igen. Vi kommer givetvis följa hur der ser ut och händer det något får vi ställa om. Nu öppnar vi upp kirurg- och ortopedavdelningen igen. Men vi kommer följa det här vecka för vecka. 

Hur har den här coronaavdelningen fungerat?

– Jättebra. Det har varit en fantastisk uppställning med medarbetare från diverse olika enheter som bemannat avdelningen tillsammans. 

Blir det här ett andrum för personalen?

– Ja, men vi kan inte slappna av från covid-19. Vi måste fortsätta skilja på patienter med symtom och utan symtom och kontrollera de patienter som kommer. Det här är inte över än. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt