Annons:

Nu kommer den lokala författarens tredje del i nya serien

Samuel Karlsson kommer nu med den tredje delen i sin nya bokserie. Foto: Pressbild

Nu kommer den lokala författarens tredje del i nya serien

För ett knappt år sedan kom den andra delen i bokserien om polisinspektör Jessica Jackson i Västervik. Den 9 september släpper Samuel Karlsson del tre, "Höstmorden", på marknaden.
– Jag försöker alltid krångla till det för mig själv, säger han.

Annons:

Samuel Karlsson bor i Nacka men har sina rötter i Djursdala. Det är också norra Kalmar län som blivit centrum för hans författarskap. Hans böcker om den kvinnliga polisinspektören Louise Hård utspelade sig i Västervik och Hultsfred. 

Men nu är det en ny serie han på allvar har slagit igenom med. Den handlar om polisinspektören Jessica Jackson och böckerna utspelar sig på en fiktiv ö, vid namn Mörkö, i Tjust skärgård. 

"Morden på Mörkö" och "I mördarens skugga" har blivit succéer och om en dryg vecka släpps den tredje delen, "Höstmorden", till läsarna. 

– Det är ett år sen den förra boken, så då är det lagom att komma ut med nästa så man inte glömmer bort serien, säger Samuel Karlsson. 

Jobbar heltid

Att han har varit produktiv på slutet råder det inga tvivel om. Den första boken i serien kom åtta månader före den andra. Men han har egentligen inte särskilt mycket mer tid till sitt skrivande än tidigare. 

– Jag har fortfarande heltid som journalist, men den här våren och sommaren har ju varit lite annorlunda. Jag har varit permitterad på 20 procent, så en extradag i veckan har jag kunnat jobba med skrivandet. Men det är framför allt del fyra jag har ägnat den tiden åt. Den är nästan klar också, så jag har hållit ett ganska bra tempo får man säga. 

Men den fjärde delen ligger nog ett år framåt i tiden. 

– Det gör mig ingenting, för då hinner jag påbörja del fem också. Jag har kontrakt på fem delar i den här serien och sedan får vi se om det blir fler. 

"Krånglar till det för mig själv"

Den tredje boken utspelar sig återigen på den fiktiva ön Mörkö, men Samuel Karlsson har gjort det lite svårare för sig själv den här gången.

– Jag försöker alltid krångla till det lite för mig själv, så den har en liten annorlunda konstruktion. Jag tycker att det är roligare att skriva då. Den handlar om ett gammalt fall som huvudkaraktären ska utreda, men parallellt med det upptäcker några tonåringar en död människa i ett hus. Liket försvinner dock, så tonåringarna blir osäkra på om någon verkligen har dött där, säger han och fortsätter:

– Så det är två spår här kan man säga, dels det här kalla fallet och dels det här nya som tonåringarna inte vet hur de ska göra med. Det blir en annan konstruktion på deckargåtan och tonåringarna spelar en ganska stor roll i handlingen. Det är lite fler karaktärer som får plats i den här boken. Den här tredje boken har varit den svåraste att skriva, just för att jag har gjort det svår för mig själv, men jag tycker att det är inspirerande att försöka förnya mig själv. Det är kul att bryta lite mot deckarformen som finns, även om jag gillar den. 

"Stort intresse"

Den nya boken släpps den 9 september och Samuel Karlsson har förstås fått en större läsarskara den senaste tiden. 

– Det får man absolut säga. Det har gått successivt och nu finns det ett stort intresse redan innan boken kommer ut. Det är en arbetsseger för mig. 

Att skriva om Vimmerby, Hultsfred och Västervik gillar han. 

– Den fiktiva ön jag har hittat på ligger utanför Loftahammar och eftersom jag kommer från Vimmerby är det roligt med den atmosfären och de här miljöerna. 

Har du varit här något i sommar och fått inspiration?

– Jag har hälsat på syskon och andra i Vimmerby och Djursdala, men har också varit en del i Västervik och Loftahammar. Jag har varit på en ö i Gryts skärgård, där miljön är väldigt lik min fiktiva ö. Där har jag fått den rätta känslan kan man säga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt