Annons:

Folktandvården återgår till full verksamhet – efter lång anpassning till pandemin

Nu återgår tandvårdsverksamheten till det normala. Foto: Pixabay

Folktandvården återgår till full verksamhet – efter lång anpassning till pandemin

Nu återgår Folktandvården till full verksamhet i Kalmar län igen. Detta efter nästan ett halvårs anpassning till coronapandemin.

Annons:

Det var den 27 mars som all tandvårdsverksamhet som inte var akut, både inom allmäntandvården och specialisttandvården, ställdes in och sköts fram på grund av covid-19. Anledningen var att möta det ökade behovet av skyddsmaterial inom hälso- och sjukvården. 

Redan den 1 juni skedde en stegvis öppning då materialförsörjningen stabiliserades. Nu har krisledningsnämnden beslutat att återuppta all verksamhet inom tandvården. 

"Samtidigt är målet att patienterna ska färdigbehandlas med så få besök som möjligt för att minska materialförbrukningen och optimera patientnyttan", skriver regionen i ett pressmeddelande.

Även verksamheten för icke-akut tandvårdsverksamhet för barn och ungdomar mellan tre och 23 år återgår till det normala. 

Den 14 september öppnas tandvårdsverksamheten igen fullt ut. 

"För att ge vårdgivarna möjlighet att arbeta i kapp och hålla dem ekonomiskt skadeslösa kommer ett tillfälligt stöd att ges från den 14 september och året ut. Anledning är att den ordinarie ersättningen baseras på utförda besök och vårdgivarna kommer inte att hinna med att utföra vården inom utsatt tid på grund av det tidigare stoppet", skriver regionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt