Annons:

Lovande start för nya bageriet:

Guldkringlan i Vimmerby har fått en bra start. Foto: Simon Henriksson

Lovande start för nya bageriet: "Fint gensvar från kunderna"

Vibako har blivit Bageri Guldkringlan. I fredags var det officiell premiär – och ägaren Percy Hesselgård ser ljust på framtiden.
– Väldigt fint gensvar från alla kunder, säger han efter de första dagarna. 

Annons:

För drygt två veckor sedan avslöjades det att Percy Hesselgård med familj köpt upp konkursboet till Vibako. Då ville han inte berätta vad bageriet skulle heta, men det fick namnet Bageri Guldkringlan.

I fredags skedde bytet formellt. 

– Det har varit väldigt gensvar från alla kunder, det är helt fantastiskt. Men det är många bitar att ta i och mycket som behöver förbättras. Personalen ställer upp till 100 procent och de jobbar, ligger i och kämpar. Jag hoppas att det ska bli bra på sikt, säger Percy Hesselgård.

Bageriet har tio anställda. 

– Det är en siffra som kan stiga förstås, men det beror på gensvaret. Gör vi bra grejer och får en efterfrågan så skapar det arbetstillfällen. Allt handlar om att göra bra produkter. Vi har inte hunnit komma igång med så mycket nyheter som tänkt, men det är några bitar som måste sätta sig först. När vi får ordning på det så kommer nyheterna. Vi ska springa fortare än bakeoff, men det behövs lite tid för det.

"Jobbar stenhårt"

Percy Hesselgård är väldigt nöjd med den personal bageriet förfogar över.

– Det är jättekul. Det är svårt att inte gilla personalen, de är fantastiskt duktiga och vill verkligen göra ett bra jobb.

Från och med i morgon onsdag ändras en del koncept.

– Vi ändrar en del recept, brödet ska bli lite mjukare och förändringarna kommer synas. Men det tar lite längre tid än jag trodde. Alla i personalen är med på det och vi jobbar stenhårt nu. Nästa vecka ska vi satsa på egna påsar och sådär. När något är nytt ska det synas att det är nytt, men nu i början är allt lite rörigt och stökigt. Det hoppas vi att kunderna har överseende med. 

Tagit över avtalen

Alla Vibakos avtal är överflyttade till Guldkringlan.

– Inget avtal som Vibako hade är borta. Däremot är det många som har ringt och vill börja handla. Vi jobbar på att kunna ta emot fler kunder och utveckla de vi har. Men vi måste igång ordentligt först, men det finns en otrolig utvecklingspotential.

Percy Hesselgård ångrar inte övertagandet en sekund.

– Nej, verkligen inte. Det är en mycket positiv start och jag är jättenöjd så här långt. Jag hoppas det fortsätter. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt