Annons:

Skolinspektionen avslår ny utbildning på Gamlebygymnasiet

Skolinspektionen avslår Hushållningssällskapets ansökan om att starta en ny utbildning på Gamlebygymnasiet, Naturturism. Anledningen är att Skolinspektionen inte anser att elevprognosen som skickats med i ansökan är tillräcklig.

Annons:

Det räcker inte med att göra en elevprognos för att Skolinspektionen ska bevilja start av en ny utbildning på Gamlebygymnasiet. Det krävs också en intresseundersökning eller jämförbara uppgifter som visar ett riktat intresse från en målgrupp.

Skolinspektionen skriver att de har bett sökande förtydliga om befintliga elever har tillfrågats om de vill byta inriktning samt vad Hushållningssällskapet har baserat sina elevprognoser på. Att sökande har baserat sin ansökan på ett generellt intresse med förfrågningar under en längre period anses inte i sig att det finns ett intresse för målgruppen.

Skolinspektionens samlade bedömning är att Hushållningssällskapet inte tillhandahållit en intresseundersökning som visar ett riktat intresse från rätt målgrupp till den planerade utbildningen.

DVV har sök rektor Sofie Alvarsson som inte kunde ge någon kommentar nu utan ska kommentera Skolinspektionens svar senare under dagen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt