Annons:

Oroas för förseningar av Bökensvedsprojektet

Föreningsledare oroas vad som händer med Bökensvedsprojektet när det blir en omstart av hela projektet.

Oroas för förseningar av Bökensvedsprojektet

Peter Didring, BK Pärlan har skrivit till Västerviks kommun angående omstarten av Bökensvedsprojektet. Tidigare har han tillsammans med två andra föreningar skrivit till kommunen att det behövs en fullmåttshall i centrala Västervik. Nu oroar han sig för att omstarten av projektet fördröjer de planerna.

Annons:

Arne Meijer Västerviks handbollsförening, Jimmy Aldén Westerviks Innebandyklubb och Peter Didring BK Pärlan skrev i november 2019 ett gemensamt brev till kommunen där de efterlyser en fullmåttshall i centrala Västervik. I det brevet skriver de att kommunen tidigare lovat bygga en fullmåttshall i Västervik vid Ljungbergaskolan, som senare bara blev en gymnastikhall. När Bökensvedsprojektet aviserades 2018, skrev de tre föreningsledarna till kommunen igen och föreslog att en fullmåttshall ska vara en del i det projektet.

- Farhågor att någon hall inte finns på plats än på ytterligare ett antal år är svårt att inte hysa, skrev de i sitt brev till kommunen 2019.

De fick följande svar av den dåvarande projektledaren för Bökensvedsprojektet i mars 2020.

”En hall för handboll, innebandy och badminton har hög prioritet i kommunens arbete med Bökensved och satsningen är upptagen i investeringsbudgeten. En framåtsyftande helhetslösning för området skapar stora samordningsvinster och nya möjligheter som tveklöst kommer att gynna samtliga berörda föreningar på Bökensved, däribland handbolls-, innebandy och badmintonföreningarna. För att utveckla dialogen om Bökensvedsområdet kommer Västerviks kommun bl.a. att ta initiativ till att skapa arbetsgrupper med representanter från berörda föreningar och intressenter. Förvaltningens bedömning är att vi under 2020 kan återkomma och ge besked gällande både planering och tidsplan för idrottshallen”.  Det skrev dåvarande projektledaren för Bökensvedsområdet i ett svar i mars 2020. 

Oroar sig för omstarten

Peter Didring oroar sig för att omstarten av Bökensvedsprojektet innebär ytterligare en fördröjning av planerna för att en fullmåttshall byggs på Bökensved.

- Aviserad omstart torde inte göra det mindre angeläget att återupprepa önskemålet om att en fullmåtts sporthall snarast byggs på Bökensvedsområdet, skriver Peter Didring.

Han skriver också att han ser fram emot en vänlig och hyfsad skyndsam hantering av önskemålet.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt