Annons:

REGIONENS RESULTAT LYFTS MED HELA 511 MILJONER

Angelica Katsanidou (S) är ordförande i regionstyrelsen som kan glädjas åt en kraftigt förbättrad ekonomi. Foto: Anders Sjögren

REGIONENS RESULTAT LYFTS MED HELA 511 MILJONER

Region Kalmar såg ut att gå mot ett nattsvart ekonomiskt år efter årets fyra första månader – men -292 miljoner då har vänts till +219. En förändring med svindlade 511 miljoner på ett kvartal. 

Annons:

Det svänger sannerligen om regionens ekonomi i år och förklaringen finns i de osäkerheter som coronapandemin orsakat. Kraftigt ökade statsbidrag är förstås en stor del i den enorma vändningen för Region Kalmar. 

– Det har varit svårt att förutse den ekonomiska utvecklingen. För oss har fokus i första hand varit att klara av pandemin och säkerställa ett bra omhändertagande. Trots detta har den ekonomiska utvecklingen gått mer positivt än väntat. En god ekonomi är grunden för en fungerande sjukvård, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.  

Målet uppfyllt redan nu

I delårsrapporten lyfts även en del andra resultat upp: 

  • I augusti hade 76 procent en fast läkarkontakt jämfört med 67 i januari. 
  • Användningen av de digitala tjänsterna har ökat rejält. 

Till och med augusti har 88 procent av patienterna fått tid till operation/behandling inom 90 dagar. Under pandemin har dock många planerade besök och operationer skjutits upp. 

– Tillgängligheten fortsätter att vara ett profilområde för vår region. Här ligger vi bra till, men pandemin har inneburit uppskjuten vård som vården nu behöver börja beta av, säger Christer Jonsson (C). 

  • Koldioxidutsläppen har minskat med 59 procent sedan 2012 och målet med 60 procent fram till 2030 är därmed nästan uppfyllt redan. 

– Tillgängligheten fortsätter att vara ett profilområde för vår region. Här ligger vi bra till, men pandemin har inneburit uppskjuten vård som vården nu behöver börja beta av, säger Christer Jonsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt