Annons:

Högsta domstolen avslår Gunilla Tholanders överklagan

Högsta domstolen tar inte upp Gunilla Tholanders överklagan om att mannen som dödade hennes dötter ska dömas för mord.

Högsta domstolen avslår Gunilla Tholanders överklagan

Högsta domstolen meddelade idag att man avslår Gunilla Tholanders överklagan, för domen mot den man som dödade hennes dotter Jennie.  På samma sätt gör HD med överklagan som kommit in från advokaten Tijan Baduo Sarra. Därmed är alla möjligheter borta för att den dömde före detta pojkvännen, ska få ett längre straff.

Annons:

Gunilla Tholander har tidigare sagt till DVV att hon räknade med att Högsta domstolen skulle göra den här bedömningen. För att Högsta domstolen ska ta upp fallet krävs att det är vägledande för framtida fall och det är det inte anser HD.

Gunilla har sagt att hon inte ger sig och kommer att göra allt för att regeringen ska ändra lagen och ge män som dödar och våldför sig på kvinnor längre straff. För det håller hon på att samla in namnunderskrifter som hon ska lämna över till regeringen.

- Jag vill ha mellan 50 – 60 000 namnunderskrifter när jag åker upp till regeringen och lämnar över dem. De ska se mitt ansikte när de får namnunderskrifterna, har hon sagt vid en tidigare intervju med vår tidning.

Den man som dödade Jennie Tholander dömdes för grovt vållande till annans död, inte mord. Han dömdes också för grovt vapenbrott och narkotikainnehav till sex år och fyra månaders fängelse. Genom att dömda personer kan släppas fria innan hela straffet är avtjänat kan ha komma ut tidigare.

- Jag har kollat med kriminalvården och han kan tidigast komma ut i december 2023. Det är alldeles för tidigt anser jag, har Gunilla sagt i en tidigare intervju.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt