Annons:

Föreningar med stor ungdomsverksamhet kan söka Coronastöd

Föreningar som har barn-och ungdomsidrott och drabbats hårt ekonomiskt kan söka bidrag av kommunen under december. Foto: Bixpay

Föreningar med stor ungdomsverksamhet kan söka Coronastöd

Föreningar som bedriver aktiviteter och verksamheter riktade mot barn-och unga och samt drabbats hårt ekonomiskt av Coronarestriktionerna kan få möjlighet till ekonomiskt stöd av Västerviks kommun. Det finns en hake – att kommunfullmäktige kommer att samlas i december för att fatta det beslutet.

Annons:

Västerviks kommun har avsatt två miljoner kronor för att hjälpa föreningar som tappat intäkter eller som fått ökade kostnader under Coronapandemin. Ansökan kan föreningar göra via kommunens hemsida och fylla i en blankett som skickas till Anders Östlund, Idrott-och fritidsstrateg, vid Västerviks kommun.

- Det är ett stöd under pandemins tid som ska hjälpa föreningar som påverkats ekonomiskt, säger Anders Östlund.

Pengarna som föreningarna söker är för någonting som man normalt hade planerat för men som inte kunnat genomföras på grund av att pandemin eller Coronarestriktionerna sätter stopp för de aktiviteterna.

- Det har kommit in signaler från flera föreningar att det är kämpigt med ekonomin. Ansökningstiden är december månad och det ska betalas ut i januari, säger Anders Östlund.

Måste fattas beslut i KF

För att föreningsstödet ska bli verklighet måste kommunfullmäktige samlas och fatta det beslutet.

Sedan tidigare har en enig kommunstyrelse sagt ja till att införa stödet, men för att det ska bli verklighet måste kommunfullmäktige fatta det beslutet annars blir det inte giltigt.

Nästa kommunfullmäktige planeras att genomföras den 14 december.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt