Annons:

Ingen skridskoåkning på kommunens isbanor i sikte

Allmänhetens åkning på kommunala isbanor blir inte av på grund av Coronaviruset.

Ingen skridskoåkning på kommunens isbanor i sikte

Västerviks kommun har försökt ta fram ett risksäkert koncept för hur man skulle kunna starta upp skridskoåkningen för allmänheten, på Tjustvallen i Gamleby och Plivit Arena i Västervik, men man har inte hittat någon fungerande modell. Det skriver Västerviks kommun på sin hemsida.

Annons:

Skälen till att kommunen väljer att fatta det beslutet är skärpta lokala råd som presenterades den 10 november, där alla kommuner i Kalmar län beslutade att stänga alla kommunala idrottsanläggningar för allt idrottande, förutom föreningsdriven idrott för barn födda 2005 och senare, samt skolidrott. Tjustvallen i Gamleby är inte någon allmänplats, utan en kommunal driven idrottsplats.

Skridskoåkning är en populär och härlig motionsform som uppskattas i många olika åldersgrupper, Tjustvallen ligger utomhus och har en stor yta med ganska bra möjligheter till att sprida ut människor på ett smittsäkert sätt, inklusive in- och utpassager, parkering och ombyte. Trots detta går det inte att släppa in allmänheten på isbanan under nuvarande skärpta lokala råd och med nuvarande smittspridning.

Plivit Arena

När det gäller Västerviks kommuns ishall Plivit Arena i Västervik kommer inte allmänheten att släppas in där heller under närmaste tiden. I ishallen saknas flera naturliga förutsättningar för smittsäker verksamhet som finns vid Tjustvallen och ett försök med allmänhetens åkning under skolornas höstlov gav tyvärr inte entydiga besked om att det går att bedriva säker verksamhet där ens vid mindre smittspridning än den nuvarande starkt stigande.

Ett nytt besked om perioden efter 13 december kommer att kommuniceras inom de närmaste två veckorna.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt