Annons:

Alla kommunanställda får en julklapp som gynnar restaurangbranschen

Alla kommunanställda får ett presentkort på 500 kronor till jul. Gåvan kan användas på någon av kommunens restauranger.

Alla kommunanställda får en julklapp som gynnar restaurangbranschen

Efter Lucia kommer alla kommunanställda att få ett presentkort på 500 kronor som kan användas hos de lokala restaurangerna i Västerviks kommun.

Annons:

Det är en annorlunda situation i år för både restauranger och kommunens personal. Många av dem har arbetat väldigt hårt under Coronapandemin och för det får det en julklapp som inte bara gynnar dem själva utan även en bransch som är inne i en av den värsta krisen någonsin.

- Det är speciellt att jobba inom kommunen just nu. Vi behöver inse hur viktiga vi alla är och att det vi jobbar med verkligen gör skillnad. Genom den här idén använder vi våra resurser på ett innovativt sätt som jag hoppas ger glädje och livskvalitet åt många. Stora verksamheter inom kommunen har också köpt handelns presentkort via Citysamverkan och det här blir som ett komplement till det. Totalt är det hittills cirka 2,5 miljoner kronor som vi hjälper till med, säger Anders Björlin, kommundirektör.

Gäller kommunanställda och anslutna restauranger

 Presentkortet ges till alla som jobbar inom någon av de kommunala verksamheterna. Även timvikarier som är extra viktiga för kommunen i dessa tider får presentkort. Erbjudandet gäller dock inte de kommunala bolagen. Västervik Framåt har fått uppdraget att ansluta som många restauranger som möjligt till tjänsten för att få en så bra spridning som möjligt.

- Det är viktigt att vi hjälps åt att sprida det här.  Vi vill få ut stödet nu när det är som tuffast och även uppmana medarbetarna att utnyttja fler restauranger runt om i kommunen så att så många som möjligt för del av stödet, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Uppmuntrar att ta takeaway

Det ligger dock ett stort ansvar på individen att hålla avstånd i kö och att inte gå ut med symptom

- Restaurangerna har genomfört många åtgärder för att skapa så coronasäkra miljöer som möjligt. Just nu uppmuntrar vi till takeaway och det är ett krav att restaurangen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att man ska få vara med, säger Dan Nilsson

Om det blir folksamlingar behöver man välja en annan dag eller restaurang för att nyttja erbjudandet.

- Vi kan alla hjälpas åt att göra skillnad. För att det här ska funka behöver vi kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt, menar Dan Nilsson. Säkerheten är oerhört viktig. Jag hoppas och tror att alla vill och kan handla på ett klokt sätt nu när vi kommit så här långt in i coronapandemin.

Tillsammans tar vi oss genom krisen, säger Dan Nilsson.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt