Annons:

Bredband och strandskydd viktiga är centrala frågor i framtiden för Centerpartiet

Anders Åkesson (C) lyfter särskilt fram tre exempel; Sänkta skatter på jobb och företagande, satsningar på vård och omsorg och på infrastruktur – både traditionell och digital. Foto: Dagens Vimmerby

Bredband och strandskydd viktiga är centrala frågor i framtiden för Centerpartiet

Efter halva mandatperioden vill Centerpartiet lyfta de allra viktigaste frågorna och redovisa genomförandet. 

Annons:

Nu när halva mandatperioden har gått går Centerpartiet ut med de allra viktigaste lokala frågorna för partiet.

– Det är idag två år och två dagar sedan Januariavtalet slöts. Ett avtal som kom till för att bryta dödläget i svensk politik. Med det följde mängder av liberala reformer, säger Anders Åkesson (C), riksdagsledamot för Kalmar län.

Nu vill partiet redovisa vad som är genomfört av de 73 punkter som januariavtalet innehöll. Framförallt lyfter Anders Andersson fram sänkta skatter på jobb och företagande. Satsningar på vård och omsorg var också något som han understryker och infrastruktur både den traditionella och digitala. Enligt Stihna Johansson Evertsson, ordförande för Centerpartiet i Kalmar län och kommunstyrelsens ordförande i Högsby, är bredbandsfrågan en av de viktigaste. Mycket för att framtiden ska fungera. 

– Vi måste kunna leverera välfärdstjänster för de äldre. I framtiden kommer vården att vara kameraövervakad och då krävs ett fungerande nät även på landsbygden, säger hon. 

Hon hänvisar till att hemtjänstpersonal inte kommer att göra nattliga besök utan att brukaren istället kommer att kameraövervakas nattetid. Dessutom påpekar hon att, som situationen är nu, hemundervisning också kräver ett väl fungerande internet.

– Har man inte bra internet blir det ett utanförskap så det är väldigt viktigt att vi får till det även där det är glesbygd. 

Strandskyddet är också central då Centerpartiet håller pressträff.

 – Om jag tar min egen hemkommun, Högsby, så har vi mängder av fantastiska miljöer runt våra sjöar. Ett reformerat och mer flexibelt strandskydd kommer att öka möjligheten för den som vill bygga ett vattennära boende, säger Stihna Johansson Evertsson. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt