Annons:

Uppmaningen efter räddningsinsatsen på isen:

Räddningstjänsten i Hultsfred uppmanar allmänheten till extra stor försiktighet om man ska ta sig ut på sjön den närmaste tiden. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Uppmaningen efter räddningsinsatsen på isen: "Var observant och försiktig"

En äldre man gick genom isen och räddades av förbipasserande på sjön Uppbjärken utanför Hultsfred. Nu uppmanar räddningstjänsten i Hultsfred allmänheten att vidta extra stor försiktighet vid besök på sjöar. 

Annons:

Mannen tog sig ut på isen för att fiska på lördagen. Omkring 10-15 meter från strandkanten brast isen och mannan hamnade i det iskalla vattnet. 

En man och en kvinna, som körde förbi platsen i sin bil, upptäckte att det låg en person i vattnet och lyckades hålla mannen ovanför vattenytan tills räddningstjänsten kom fram till platsen och fick upp den kraftigt nedkylde mannen som fördes med ambulans till sjukhus. 

"Var observant och försiktig"

Nu går Andreas Enberg, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Hultsfred, ut med en uppmaning till personer som funderar på att ge sig ut på sjön för att fiska eller ha ett skönt friluftsliv. 

– Det gäller att vara försiktig och tänka sig för, det har inte varit så många nätter med kallt väder så man får lugna sig ett tag. Isarna är inte så tjocka och det finns inte så mycket bärighet i dem, något som vi har konstaterat i dag. Det känns lite riskabelt när man får sådana här larm. Var observant och försiktig, säger Andreas Enberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt