Annons:

Skatteverket röjde personuppgifter – kunde lett till identitetstöld

Skatteverket i Västervik skickade ut handlingar till fel person, vilket kunde ha lett till identitetstöld.

Skatteverket röjde personuppgifter – kunde lett till identitetstöld

Skatteverket i Västervik skickade fel innehåll till en person, där innehållet i brevet innehöll uppgifter om en annan person, bland annat den personens personnummer. Enligt Skatteverkets egen utredning kunde detta ha lett till en identitetsstöld.

 

  

Annons:

Skatteverket i Västervik har anmält till Integritetsmyndigheten, vilket de är skyldiga att göra när känsliga personuppgifter kommer bort, förstörs eller hamnar i felhänder, att de skickat ut ett brev till fel person som bland annat innehöll uppgifter om en annan persons personnummer.

Skrivelsen skickades ut av en handläggare till fel adress med fel personnummer. Adressaten som fick uppgifterna utskickade hörde av sig till Skattemyndigheten och berättade att innehållet och personnumret inte tillhörde hen.

I sin anmälan till Integritetsmyndigheten skriver Skatteverket att felet kunde leda till att den registrerade skulle kunna förlora kontrollen över det egna personnumret och att en identitetstöld eller bedrägeri kunde ha inträffat.

Nu har Skatteverket skickat en ny skrivelse till rätt person och inom kort kommer de att skicka ut information till den person som drabbats.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt