Annons:

Högstadieklasser kan vinna 2 000 kronor

Christoffer Olsson och Lotti Jilsmo Tjustbygdens Sparbank.

Högstadieklasser kan vinna 2 000 kronor

Tjustbygdens Sparbank vill att fler unga lär sig högstadieelever lär sig mer om ekonomi. Därför ger de högstadieeleverna i Västerviks kommun möjligheten att delta i en digital tävling där eleverna får svara på frågor om privatekonomi, matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap.

Annons:

Tävlingen avgörs i mars månad, då Global Money Week arrangeras, för att öka kunskapen hos framförallt barn och unga. I Sverige och Europa genomförs tävling för högstadieelever och bästa klass i Sverige får tävla i den europeiska finalen. Tävlingen är framtagen av Svenska Bankföreningen och tävlingsfrågorna är neutrala utan att de förekommer produkter eller företagsreklam.

- Vi ser att tävlingen kan vara ett bra sätt att lyfta flera viktiga frågor. Många unga vuxna önskar att de fått lära sig mer om ekonomi i skolan, och det här kan bara ett bra tillfälle att prata om sparande, lån och digital säkerhet, säger Christoffer Olsson, Ungdomsekonom på Tjustbygdens Sparbank

2020 året var det 10 klasser från Västervik som var med och tävlade – alla från Ludvigsborgsskolan, och fick då vara med i utlottningen av ett lokalt pris instiftat av Tjustbygdens Sparbank. Tre klasser fick 2000 kr var till klasskassan.

- Lärare som deltagit med sina klasser berättade att innehållet var bra och att eleverna tyckte det var roligt, samt att det skapade bra samtal i klasserna, vi hoppas därför att fler klasser och skolor är med och tävlar i år, säger Lotti Jilsmo på Sparbanksstiftelsen.

Bland de deltagande klasserna i Västerviks kommun kommer Sparbanken även i år lotta ut tre priser á 2 000 kr. Pengarna kan sparas till en klasskassa, eller för att köpa pizza till skolavslutningen – helt upp till klassen att besluta.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt