Annons:

E-förslag- bygg fler lägenheter i Hjorted

En person har lämnat in ett E-förslag om att Västerviks kommun ska bygga fler lägenheter i Hjorted. Personen skriver att det är ett välfungerande samhälle där många vill bo, men det saknas lägenheter vilket gör att människor tvingas flytta på grund av att det saknas lediga lägenheter.

Annons:

Hjorted är ett populärt samhälle i Västerviks kommun. Det ligger naturskönt och på bra pendlingsavstånd till bland annat Västervik, Vimmerby och Oskarshamn. Samhället är levande och det finns gott om engagerade personer som driver samhället framåt. Föreningar, företag och privatpersoner brinner för bygden. Samhället har två äldreboenden, skola och barnomsorg, affär, handelsträdgård och mycket mera. Här finns allt som behövs för att människor ska ha det bra, MEN… det samhället saknar är lediga lägenheter. 

Det har gått så långt att familjer tvingats flytta härifrån på grund av bristen på lägenheter. Många vill bo i Hjorted, och tomter att bygga nya bostäder/lägenheter på finns. Det förbereddes ju till och med ett antal nya tomter nere vid Gökgatan/Blåmesgatan för många år sedan. Tomter där det sedan inte har hänt någonting. Det vore en perfekt plats att bygga lägenheter på. 

Jag anser att Västerviks kommun ska satsa på att bygga nya lägenheter i Hjorted. Västerviks kommun är ju mer än bara Västervik, och detta är ju kommunen som vunnit pris som Sveriges landsbygdskommun. Satsa på nya lägenheter i Hjorted - alla kan inte bo i tätorten, och alla har inte möjlighet att bygga en egen villa.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt