Annons:

E-förslag om uppställningsplatser för husbilar i centrum – nekas

E-förslag om att göra uppställningsplatser för husbilar i centrala Västervik antogs inte av kommunstyrelsen.

E-förslag om uppställningsplatser för husbilar i centrum – nekas

En person skickade in ett e-förslag till Västerviks kommun om att uppställningsplatser för husbilar på olika platser i Västerviks centrum, skulle motverka våld och skadegörelse, antogs inte av kommunstyrelsen.

Annons:

Personen som skrev e-förslaget menar att det finns flera platser i centrala Västervik som lämpar sig att upplåtas som ställplatser. Personen ger förslag på Hamnplan, Fiskaretorget, framför Ellen Keyskolan och vid kommunhuset.

Anledningen är att husbilar på dessa platser ger upphov till mindre skadegörelse och våld.

- Det behöver inte vara någon el, vatten, toa eller duschmöjligheter kopplade till de platserna utan en vanlig personbilsruta räcker, skrev personen i sitt e-förslag.

Samhällsbyggnadsenheten har gjort en bedömning av förslaget och kontaktat bland annat räddningstjänsten.

- Övernattning i husbilar vid vanliga parkeringsplatser kan innebära en säkerhetsrisk för till exempel brand i närliggande parkerade fordon. På godkända ställplatser tillämpas säkerhetsavstånd för att minska risken för brand, skriver räddningstjänsten.

Räddningstjänsten ser dock att det finns trygghets -och säkerhetsskapande fördelar med att placera denna typ av parkeringar vid kommunens skolor. Där finns idag bekymmer med skadegörelse samt att under sommartid står skolorna tomma och obevakade. Frågan ska då riktas till Tjustfastigheter och Bostadsbolaget.

Kommunstyrelsen valde efter att fått in samhällsbyggnadsenhetens bedömning att låta e-förslaget anses som besvarat.

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt