Annons:

Helomvändning gällande bygglov för Café vid marina

Nu får det flytande cafét vid Pampas Marina flyttas då sökande fått tidsbegränsat bygglov.

Helomvändning gällande bygglov för Café vid marina

Förra månaden avslog Miljö- och byggnadsnämnden bygglovsansökan för ett Café, servicehus, WC och duschar vid Pampas Marina vid Barlastudden i Västervik. Vid sammanträdet i onsdags gjorde nämnden en helomvändning och beslutade att ge bygglov, dock etT begränsat bygglov på tio år. Något som Marie Stenmark (M) drev vid sammanträdet i april.
– Nu har bygglovet fördröjts helt i onödan i en månad, säger hon. 

Annons:

Pampas Marina fick ett definitivt nej på sin bygglovsansökan för att placera ett kombinerat servicehus, med WC, dusch samt ett café vid sin Marina. Det märkliga var att byggnaden redan låg förtöjd, som ett flytande hus, vid Pampas Marina. Det som bygglovet gällde var om det skulle få flyttas några meter in mot centrala delarna i Västervik. I april blev det nej, en månad senare har miljö- och byggnadsnämnden gjort en total omsvängning av bygglovsärendet.

– Det som har skett är att sökande har lämnat in ett tidsbegränsat bygglov. Det kan nämnden godkänna, säger Ulf Jonsson (S), nämndens ordförande.

Marie Stenmark (M) är nöjd med beslutet men menar att det varit bortkastad tid för Pampas Marina när nämnden inte kunde bevilja bygglov för en månad sedan.

– Jag är glad över att nämnden nu kan bevilja bygglov men bedrövad att man inte gav bygglov för en månad sedan, säger hon.

Ulf Jonsson menar att finns skillnader i de båda ansökningarna som kommit in från Pampas Marina.

– Vi föreslog redan i april att sökande skulle lämna in ett tidsbegränsat bygglov men de ville inte det. Anledningen till att vi i april inte kunde bevilja bygglov var att kommunen är tvungen att göra om detaljplanen för att bevilja ett definitivt bygglov. Nu får kommunen gott om tid på sig att göra om detaljplanen och då kan vi bevilja ett tidsbegränsat bygglov, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt