Annons:

Klart med fördelning av krisstöd – så många idrottsklubbar tilldelas pengar

Riksidrottsförbundet delar ut totalt 792 miljoner kronor i både krisstöd och återstartsstöd till idrotten. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Klart med fördelning av krisstöd – så många idrottsklubbar tilldelas pengar

572 miljoner kronor betalas ut i kompensationsstöd till 2 349 föreningar och 35 specialidrottsförbund för missade intäkter på grund av coronapandemin under årets fyra första månader.

Annons:

Riksidrottsförbundet har fått i uppdrag att fördela det kompensationsstöd som regeringen har beslutat om till idrotten för 2021. Nu står det klart hur fördelningen ska se ut för perioden januari till och med april 2021. 

Det blir 513 miljoner kronor till 2 349 idrottsföreningar och 59 miljoner kronor till 35 specialidrottsförbund. 

Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av coronapandemin. Samtliga föreningar får besked om tilldelat stöd på måndag. 

”Början av 2021 var oerhört svår för många förbund och föreningar på grund av de restriktioner och det smittläge vi då hade. Det känns bra att nu kunna ge ekonomiskt stöd och vi vet sedan tidigare att kompensationsstödet verkligen gör skillnad även om ingen kan kompenseras fullt ut”, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

Pengar till idrottens återstart

Regeringen har även tagit beslut om att kliva in med 220 miljoner kronor till idrotten som ett ekonomiskt stöd för återstarten efter pandemin som tilldelas alla specialidrottsförbund. De fem förbund som tilldelas högst belopp är fotbollförbundet med 18 miljoner samt friidrottsförbundet, gymnastikförbundet, handbollförbundet och innebandyförbundet med elva miljoner kronor vardera. 

Faktum är att Riksidrottsförbundet har begärt att få ytterligare 900 miljoner kronor i återstartsstöd för åren 2022–2024. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt