Annons:

Niklas Wrångberg besöker Lindögården – ”Det var här allt började”

Niklas Wrångberg, författare till böckerna i Gertrudsvik-serien besöker Lindögården för att berätta om deckarna han har skrivit.

Niklas Wrångberg besöker Lindögården – ”Det var här allt började”

Niklas Wrångberg har skrivit fyra böcker i Gertrudsviks-seien, där det sker hemska mord i flera olika miljöer och platser i Västerviks kommun, men som har en röd tråd och det är Gertrudsvik i Västervik.

På Lindögårdens särskilda boende har Fia Wilensjö läst högt ur böckerna för de äldre vilket lett till flera olika resor i böckernas spår.

Annons:

Fia Wilensjö är aktivitetssamordnare vid Gertrudsgården, Lindögården och Vapengränds särskilda boende. Sedan i höstas har hon haft högläsning ur Niklas Wrångbergs deckare som handlar om mord i Västerviks kommun.

- Vi har läst tre av fyra böckerna och vi tycker de är jättebra, säger Fia Wilensjö.

Hon berättar att böckerna är lite otäcka och hon läser högt för pigga och glada boenden som de senare talar om samt platserna som de utspelar sig vid.

- Vi har till och med gjort utflykter till de platser som böckerna utspelar sig och det har fört med sig att de äldre samtalar mycket om orterna. En del har växt upp i en ort som beskrivs i böckerna och talar gärna om hur det var på den tiden de växte upp och bodde där, säger Fia Wilensjö.

Högläsningen av Niklas Wrångbergs böcker har fört med sig mer än en spännande deckare.

- De har inspirerat oss till att genomföra olika aktiviteter samt att fört de boende närmare varandra. Vi har också gjort resor till Gertrudsvik för att titta samt besökt det psykiatriska museet där, säger Fia Wilensjö.

Bjuder in författaren

Den 19 augusti har Fia Wilensjö bjudit in Niklas Wrångberg till Lindögården, så han kan berätta mer om hur han tänker när det gällde böckerna som han har skrivit.

- Det första mordet skedde på Lindögården, det var där det började, så det passar bra att han kommer just hit, säger Fia.

Under tiden som högläsningen pågått har de boende ställt många frågor som man nu hoppas få svar på.

- Man undrar hur han kommer på allt och hur han tänker innan han skriver, säger Fia Wilensjö.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt