Annons:

STORSATSNING PÅ UTÖKAD RESTAURANG I VÄSTERVIK

Museichefen Olof Nimhed är förväntansfull inför muséets storsatsning. Foto: Anders Sjögren

STORSATSNING PÅ UTÖKAD RESTAURANG I VÄSTERVIK

Västerviks Museum kommer att göra en av sina största satsningar på många år. Restaurangen byggs ut med 50 nya platser för cirka tre miljoner kronor.
– Nu kommer vi få väldigt fina lokaler, säger museichefen Olof Nimhed.

Annons:

Till nästa sommar ska projektet vara klart. Då har Västerviks Museum rest en ny byggnad på innergården med 50 nya matplatser.

– Vi är väldigt glada och nöjda för vi har fått till en utbyggnad av museirestaurangen där vi har arrendatorn MatKultur som drivande entreprenör. Till sommarsäsongen får vi ordentligt med nya platser och för oss betyder det att vi får bättre möjligheter att ta emot ännu fler gäster för gruppbesök och konferenser. Vi ser det som en väldigt positiv utveckling, både för oss och restaurangen.

Fick utökat stöd från kommunen

Planerna har funnits under en lång tid, men först nu har alla bitar fallit på plats.

– Det ska finansieras också. Vi kan inte avkasta från verksamheten för en sådan här grej, utan måste lånefinansiera. Vi har hoppats på det här länge, det går inte driva verksamheten på alltför små ytor.

Nyligen fick Västerviks Museum ett stiftartillskott från Västerviks kommun.

– Det har inte med restaurangen att göra utan det går till verksamheten och har legat på samma nivå sedan 2018. Nu har både verksamheten svällt och flera förhållanden i den ekonomiska utvecklingen gör att det är väldigt svårt att få runt det här. Vi är rätt duktiga på att jobba in egna pengar och 57 procent av våra utgifter täcks genom uppdragsverksamhet. Det är inte så illa.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt