Annons:

  • Robert "Bubba" Bohlenius vid Mejeriets tavla och delar av gosedjuren som delas ut under galan

  • "Bubba" välkomnar alla till Arenan den andra mars i år.

"Bubbas" kamp för sjuka barn fortsätter – en gala med kärlek och glädje

För tredje året i rad kommer Robert ”Bubba” Bohlenius en välgörenhetsgala till förmån för barn som är sjuka. I år riktar han även blicken mot de äldre som också får möjlighet att vara med och ta del av den kärlek och glädje ”Bubba” vill sprida, tillsammans med den förening han är ordförande för, Västerviks Musikbyrå.

Annons:

Det är den andra mars som välgörenhetsgalan går av stapeln på Arenan, Västervik Resort AB. Galan är uppdelad i två delar: en under eftermiddagen och en under kvällen. De två tidigare galorna har ”Bubba” samlat in pengar till barn- och ungdomskliniken i Västervik. Det här året ökar han målgruppen som får pengar.

– Förutom Barn. och ungdomsmottagningen är det BRIS, Barncancerfonden, Cancerfonden och VIK:s juniorlag, säger ”Bubba”.

Teater för de yngsta

Under den första delen av galan kommer barnen och de äldre att få mycket glädje och kärlek lovar ”Bubba”.

– Teater Trassel kommer hit och spelar barnteater och så kommer Tobias Ahlstedt och spelar Krister Världsminister och Gun Granat.

Den här gången är alla sjuka barn som är inlagda på Barn- och ungdomskliniken medbjudna till galan.

– Förra året sa personalen på barn- och ungdomskliniken att många barn var för sjuka för att orka med en gala, med då bestämde jag mig för att göra en gala så att de sjuka barnen kan vara med och i år får de vara med och se på en rolig teater.

Så är det att förlora ett barn i cancer

Den andra delen av galan består av en blandning av musik och föreläsningar.

– Jag har bjudit in fyra föreläsare som kommer att berätta om vad sjukdomen innebär för dem.

Först ut är Prostataföreningen i Tjust, följt av Himlen är överskattad.

– De beskriver två slags cancersjukdomar, prostatacancer och hudcancer.

Den tredje föreläsaren är föräldrarna till Alexander. En ungdom som tragiskt gick bort i den svåra sjukdomen. 

– Jag såg filmen om Alexander och hans kamp mot sin sjukdom. Jag ringde hans föräldrar och frågade om de ville vara med och de sa givetvis vill vi vara med på galan.

Nick Borgen konferencier

Den fjärde föreläsaren är Desiree Jonsson som just nu går sin kamp mot en aggressiv bröstcancer.

– Hon berättar om sin kamp och sina erfarenheter.

Det blir också mycket musik för att lätta upp stämningen på galan som håller på ända fram till 02.00. "Bubba" hoppas att det ska komma fler besökare än förra året då det kom drygt 300 personer. Allt överskott och sponsorintekter går till att göra livet lite lättare för de som drabbats av någon sjukdom eller annat som begränsar livet. 

–VIK: juniorlag får också en del av pengarna. Jag tycker de behöver stöttning också.

I år kommer artisten Tone Norum att vara det stora dragplåstret. Nick Borgen är konferencier och det kommer också flera andra artister till galan.

– Alla artister ställer upp gratis. Västervik Resort AB ställer upp med lokalen. DSL Event och Mixart ställer upp gratis med ljud och ljus. Coop i Västervik står för allt godis, kaffe och kakor till barn och gamla. Flera olika butiker har skänkt gosedjur som delas ut till barnen och Mejerit har skänkt en tavla som ungdomarna har gjort som brukar vara där. Den tavlan ska auktioneras ut under kvällen. Hela dagen ska vara en dag där vi sprider kärlek och glädje, säger Robert ”Bubba” Bohlenius.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt