Annons:

Galapremiär på Tjustbio på torsdag

GTV elever inför en filminspelning

Galapremiär på Tjustbio på torsdag

”Alla Vi Åskådare”, ”Väckarklockan”, ”Bygravningsbyrån” och”Tula Hem Tula Vall” är de fyra kortfilmerna eleverna från GTV (Gamleby TV - produktion) har producerat nu under mars månad. Resan mot färdig film började dock redan i november då de började skriva manus. Torsdagen den 11 april har de premiär på Tjustbio i Gamleby.

Annons:

I helgen är det premiär för Gamleby Filmfestival. Innan premiären, på torsdag kommer elever som går på GTV att visa fyra kortfilmer som de har arbetat med sedan i höstas.

- Det harvarit både tufft och lärorikt att göra detta, men framför allt otroligt roligt, säger ett gäng elever. De ser

fram emot galapremiären den 11 april och få möjligheten att visa upp vad de kämpat med under hela vintern och våren, säger Alexandra Friberg, elev vid GTV.

Hon säger också att hela klassen har sett fram mot den här premiären och är stolta över vad de har gjort.

Eleverna har producerat, regisserat, skrivit manus och filmat. Flera unga skådespelare från olika delar av landet är med i produktionerna.

- Det finns många duktiga unga skådespelare i Sverige som vi har samarbetat med. En av dem är Lukas Larsson som är född 1992. Han harmöjlighet att bli nästa stora filmstjärna. Han jobbar även som stuntman, sägerAlexandra.

Den röda mattan är utlagd till premiärkvällen på torsdagskvällen. Givetvis är det också klädkod kavaj vid premiärvisningen.

Kort om filmerna

”Alla vi åskådare” handlar om hur det kan kännas att mötasina gamla klasskamrater, roligt men också smärtsamma minnen dyker upp. Går detatt göra upp med sitt förflutna, glömma och gå vidare?

”Bygravningsbyrån” Bröderna Svante och Jonny driver sin bortgångnefars begravningsbyrå. Men tiden har fastnat i den lilla byn där ingen dör. Tillslut tvingas bröderna till drastiska åtärder.

”Väckarklockan” Inte mycket går arkitekten Henrys håll. Fastmed ritningar bestämmer han sig för att allt måste få ett slut.

”Tula hem och tula vall” En film om hur det känns när vårenkommer, solen värmer, fåglarna sjunger och trädens nybildade blad slår ut, men man ser inte hur vackert det är.



 



  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt