Annons:

Kärlek, blues och kinesisk pop på Open Stage

Alexandra och Henrik Murdock i ett känsligt ögonblick i deras framträdande under Open Stage. Foto: Per Malmborg

Kärlek, blues och kinesisk pop på Open Stage

Eftersom det var första fredagen i en ny månad var det som vanligt Open Stage i källaren på Västerviks Stadshotell och vilken buffé av musikalisk begåvning som vankades för de närmare 250 besökarna.

Annons:

Frispelet som startade 19.00 var fulltecknat, John Stagg inledde och följdes av Nathalie Hultinen som framförde egna sånger med sin varma och själfulla röst.

Dessutom var det fint besök från kina med Duan Zeng på klassisk gitarr följt av Shen Ning som tillsammans med Jessica och Raffaella sjöng två kinesiska poplåtar. Samuel Rosenberg framförde två egna kompositioner och därefter avslutade Linnea Wignell, Harry Lund och Salar Liew frisepelet med en ny konstellation. 

– Det är roligt när det är så hög kvalitet redan på frispelet, berättar Per Malmborg som filmar och fotograferar varje Open Stage så att även de som inte kan komma ändå ska kunna få uppleva stämningen. Efter frispelet var det en kort paus innan Johan Lundahl från Edsbruk inledde de ordinarie akterna med sin känsliga röst. Det blev fin stämning, fortsätter Malmborg.

 

De numera luttrade artisterna Henrik & Alexandra Murdock från Falkenberg framförde delar av sin föreställning Tvenne hjärtan och framkallade både skratt och eftertanke. Båda är musikaliskt fostrade på Visskolan i Västervik, men där fann makarna även kärleken i varandra.

 Ovanliga instrument

Irländaren John Leo Carter är singer/songwriter och folk musiker som flyttat till Öland. Han spelar spelar flera instrument som gitarr, bodhran och bouzouki och hans kraftfulla och känslosamma röst karaktäriserar hans musik.

Sedan var det dags för Anders Fogelqvist fusion band som består av Anders Fogelqvist, Inge Ludvigsson, Daniel Mörk och John Nyberg, samtliga välkända musiker med Västerviksanknytning. Bandet spelade instrumental fusion/funk med en liten nypa jazz.

Kvällen avslutades med Clarkdale Express som för kvällen hade lånat in Anders Fogelqvist på klaviatur då ordinarie keyboardist saknades. Det var med svängig blues som kvällen avrundades.

– Vi vill gärna tacka den trogna publiken, berättar Malmborg, men även de fantastiska artisterna. Västerviks Stadshotell och all personal som jobbar hårt. Tack vare alla de här människornas insatser fick barncancerfonden 5233 kronor från frivilligentré och 1800 kronor från baren!

                                                                                                                                      Roger M Carlsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt