Annons:

”Vi ska investera i mer kultur för pengarna”

Det ska bli mer kultur i Lofta Caffé efter att de fått Västerviks kommuns kulturpris

”Vi ska investera i mer kultur för pengarna”

Lofta Caffè blev utsedda till att få Västerviks kommuns kulturpris på 12 000 kronor. Cécile Dambach som tog emot samtalet från Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande, blev väldigt överraskad.
- Man blir glad, jag hade inte trott att vi skulle få priset.

Annons:

Cécile och Frank Dambach har drivit Lofta Caffé sedan 2009. Under de tio åren som gått har det blandat konstutställningar med ett italienskt inspirerat café. Under senare år har de också byggt upp en musikscen som de använder till olika former av uppträdanden, främst musik.

Hur känns det att få kommunens kulturpris?

- Vi blev väldigt överraskade. Vi visste inte om att vi var nominerade. När Dan Nilsson ringde trodde jag att han skulle boka ett möte hos oss, säger Cécile.

Vad ska ni göra för prispengarna?

- De ska vi bränna på kultur. Vi har byggt en musikscen och vi tar hit en del musiker som spelar och de vill ha betalt. Det kostar mer än vad vi får i intäkter.

Sedan starten har de haft konstutställningar i sitt café.

- Många av våra gäster blir överraskade när de ser hur det ser ut invändigt. De tror att det ska vara ett café men det är någonting mer. De tror inte att det finns ett sådan ställe på en sådan avlägsen plats, men det gör det, säger Cécile Dambach.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt