Annons:

Hög kvalitet på konstverk inför Sommarsalong

Inga Tomenius-Wihlborg och Louise Dorph tycker att konstverken som lämnats in för Sommarsalongen håller hög kvalitet.

Hög kvalitet på konstverk inför Sommarsalong

Under tre veckor arrangerar Västerviks konstförening sommarsalong där konstnärerna är mantalsskrivna i kommunen. Idag är juryn på plats för att välja ut de konstverk som ska hängas.

Annons:

Fram till förra veckan var det fritt fram för Västerviks konstnärer att lämna in tre av sina alster för uttagning till Sommarsalongen. Det är Västerviks konstförening som arrangerar utställningen under tre veckor och idag var juryn på plats för att välja ut de alster som ska hängas på plats.

- Det är väldigt hög nivå på konsten som lämnats in, säger Louise Dorph som är en av två i juryn och konstnär i Oskarshamn.

Inga Tomenius-Wihlborg, som kommer från Stockholm, håller med och tycker att många av konstnärerna är skickliga.

- Det blir alltid orättvist när en jury utser och några kommer nog att bli besvikna. Vad man ska komma ihåg är att vi inte har någon känslomässig anknytning till konstnärerna för vi känner dem inte. Det kan ju vara en tröst, säger hon.

Utbildning som bakgrund

Som bakgrund har Inga Tomenius-Wihlborg utbildning på både Beckmans, Konstfack och hon haft utställningar ända sedan 1968. Louise Dorph har utbildat sig på Konsthögskolan och har läst en master. Dessutom ställer hon ut minst en gång per år.

- Genom utbildning och att man ständigt går på utställningar så får man ett vant öga och därigenom ser man vad som är bra konst, säger Louise Dorph.

Västerviks konstförening har fått in totalt 137 konstverk som juryn ska bedöma och än så länge har de plockat ut 37 stycken.

- Än är vi inte klara men vi beräknar vara det vid femtiden idag, säger Inga Tomenius-Wihlborg.

Utställningen Sommarsalong pågår i Västerviks konstförenings lokaler under tre veckor med start 29 juni.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt