Annons:

Ett mörkt familjedrama avslutar Sankta Gertruds – serien

Niklas Wrångbergs fjärde bok i Sankta Gertruds serien släpps i månadsskiftet april - maj.

Ett mörkt familjedrama avslutar Sankta Gertruds – serien

I månadsskiften april - maj kommer Niklas Wrångbergs fjärde och sista bok i Sankta Gertrud – serien, där Mårten och Hanna löser mystiska mord i Västerviks miljö med koppling till Sankta Gertruds sjukhus.

Det är många som väntat på att boken ska släppas, inte minst Niklas själv som inte trodde att det skulle bli en fjärde bok i serien.

  

Annons:

Den tredje boken i serien slutar i en riktig ”cliffhanger” där en docka är en del i berättelsen. Det är också där på förskolan i Gertrudsvik som den fjärde boken delvis handlar om.

- Det börjar med en återblick mot 1940-talet och läsarna möter den omtyckta trädgårdsmästaren på Sankta Gertruds sjukhus. Men som snart försvinner spårlöst. Senare hittar man en eka som driver i sjön maren med hans kläder i. Man tro att trädgårdsmästaren dött av en olycka, säger Niklas Wrångberg.

Det är inledningen på en familjetragedi, då trädgårdsmästarens fru och barn tvingas från trädgårdsmästarvillan.

Nutid

Som i de tidigare böckerna i serien förflyttas läsarna genom tiden och kommer till nutid. Där grävs en plastsäck upp med en död person i. Polisen har svårt att identifiera personen då den legat i jorden väldigt länge.

Personen hittas där det gamla svinhuset tidigare stått och plastsäcken har legat i mängder med svingödsel, vilket gjort att gaserna från gödseln konserverat liket.

Journalisten Mårten Ulvström som är bokseriens huvudperson, får i uppdrag att leta efter personer i släktforskararkiven.

- Snart hittar han dokument från en gammal nöjesförening som funnits på Sankta Gertruds sjukhus. Men ju mer han läser om föreningen inser han att vad som skett i den föreningen inte är det den utgett sig för att vara, säger Niklas.

Så börjar fler mord att inträffa på mystiska sätt i Västervik och mördaren lämnar efter sig döda insekter.

Ett år av sjukdomar

Sankta Gertruds-serien handlar om fyra årstider i Västervik under 2016. Den här boken skulle ha kommit ut till jul 2019 men det har dröjt.

- För precis ett år sedan vaknade jag upp på Kalmar sjukhus efter att ha fått en hjärtinfarkt. Då trodde jag inte att det skulle bli någon mer bok. Istället för att skriva valde jag att ta hand om min kropp, säger Niklas.

Arbetet med att återhämta sig kom av sig snabbt när Niklas återigen blev sjuk efter att ha fått en tiastroke bara två veckor efter att han kommit hem från Kalmar.

- Det gjorde att jag hade svårt att komma igång med skrivandet, men under sommaren 2019 blev det bättre och jag började skriva igen.

Han säger att han har lärt sig att hantera livet på ett annat sätt efter sjukdomarna.

- Jag tänker på hur jag rör mig och vad jag stoppar i mig. Det hade jag inte brytt mig om tidigare. Jag var i farten mycket, drev ett eget företag, skrev böcker, spelade i band och vill göra allt på en gång. Inte konstigt att kroppen sa ifrån, säger Niklas Wrångberg.

Fler böcker

Niklas har planer på att skriva fler böcker men det blir inte om Hanna och Mårten som löser mord.

- Jag har andra roligare bokidéer på gång. Jag lämnar de karaktärerna i några år. Sen får jag se om de dyker upp i en annan form, inte deckare utan att läsarna får följa deras liv efter att de fått barn, säger Niklas Wrångberg.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt