Annons:

Hantverk med budskap välkomnas av museum

Slöjd med budskap är den röda tråden för utställningen på stadsmuseet Näktergalen den 6 mars. Foto: Kalmar Läns Hemslöjd

Hantverk med budskap välkomnas av museum

Nu efterlyser Stadsmuseet Näktergalen hantverk med skrivna budskap. I mars öppnar en utställning med inspiration från hemslöjd i Skåne. 

Annons:

I ett samarbete med Kalmar Läns hemslöjd kommer stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby att sätta upp en utställning med budskap. Inspirationen är hämtad från Hemslöjden i Skåne där man i höstas ställde ut föremål med textat budskap. 

– Det är riktigt häftiga grejor så jag blir väldigt inspirerad, säger Gunilla Gustafsson, museiföreståndare Stadsmuseet Näktergalen. 

Textat budskap

Nu efterlyser hon fler alster som kan vara skapade i vilket material som helst. Den röda tråden i utställningen är att man har ett textat budskap. 

–  Materialet spelar ingen roll. Det kan vara korsstygn, virkat, i plåt eller i trä. Huvudsaken är att det är textat med ett budskap eller citat. Viktigt är också att konstverket är unikt och inte köpt som dussinvara. 

Lovar digital utställning

Sista inlämningsdag är 12 februari men skulle man inte vara helt klar med sitt konstverk just då går det att skjuta på det. 

– Vi sätter upp utställningen den 6 mars så innan dess måste vi ha alsterna, säger Gunilla Gustafsson. 

Om det blir ett fysiskt vernissage kan hon inte svara på ännu utan lovar endast att det blir en digital utställning. 

Även amatörer välkomnas

– Vi ska titta lite på hur det ser ut. Varje besökare ska ha tio kvadratmeter så vi får räkna lite först. 

Man behöver inte vara riktig konstnär för att skicka in sitt bidrag. 

– Endel gör det här med vänsterhanden medan andra kanske behöver en liten knuff. Alla i Kalmar Län är välkomna att skicka in sitt konstverk. Alla konstverk kommer att visas på den digitala utställningen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt