Annons:

Drakfödd debutroman av Annie Erixon

Drakfödd – debutroman av Annie Erixon från Gamleby

"Drakfödd - Legenden om den eviga isens land" är Annie Erixons debutroman. Det är en fantasyberättelse som inspirerats av ”Sagan om Ringen” och ”Game of Thrones”. I boken ställs en fråga ”Tänk om allt vi någonsin trott på var lögn, tänk om all kunskap vi tror oss ha är baserad på lögner. Tänk om allt vi någonsin har tränats för, fostrats för, är lögn.   

Annons:

Det är en spännande debutroman som Annie Erixon har skrivit. Boken blir efter några tiotal sidor en bladvändare och läsaren vill se hur det ska gå i den fantasy-värld som målas upp. Bokens huvudperson är Skaggi, en kvinna som behärskar magi och har sin enda kvarvarande vän draken Galad. När Skaggi börjar leta efter spår av en annan tidigare och nu glömd värld leder det henne till platser och återföreningar av vänner som hon trott varit borta för alltid.

Berättelsen handlar om ont och gott, vad som gör det värt att leva och utvecklas. Men den handlar också om hur viktigt det är att känna till historien och kunskap som tidigare generationer har lämnat efter sig. I boken finns också kärlek som både är omöjlig och möjlig.

Skulle säkert bli lika spännande

Annie Erixon målar upp en värld där det mörka, Is, tagit över Ergoroth. Den makten som Kejsaren har sprider mörker och kyla och folket lider. Men Skaggi och hennes vänner avslöjar den gamla hemligheten och ett uppror gror mot den makt som vill få än mer kontroll över landet.

Detta är första delen av en berättelse som är fylld med magi, drakar och vänskap som står stark även om det finns krafter som vill bryta den vänskapen.

Frågan som Annie Erixon ställer i boken kan förflyttas från fantasy till dagens verklighet ”tänk om allt vi någonsin trott på var lögn, tänk om all kunskap vi tror oss ha är baserad på lögner”. Det skulle vara intressant om Annie Erixon skulle kunna förlägga den frågan till dagens värld och se hur det svaret skulle bli. Det skulle säkert bli lika spännande som boken Drakfödd.

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt