Annons:

Centerpartiet höll distriktsstämma – här är styrelsen

Mats Hugosson, Eva Engdahl och Veine Backenius prisades på Centerpartiets distriktsstämma. Foto: Centerpartiet

Centerpartiet höll distriktsstämma – här är styrelsen

På fredagskvällen höll Centerpartiet i Kalmar Län distriktsstämma och cirka 160 medlemmar var på plats i Blomstermåla Folkets hus.

Annons:

Stämman inleddes med att Gustav Tibblin från Södra gästade oss och pratade om Södras arbete med bioenergi och om skogsfrågor i allmänhet, ett mycket populärt föredrag hos mötesdeltagarna. 

Distriktsordförande Christer Jonsson öppnade sedan förhandlingarna med att gå igenom resultatet av valet 2018 och vi kan konstatera att vi gjorde ett framgångsrikt val där Centerpartiet är med i styret i 10 av länets 12 kommuner och har posten som kommunstyrelsens ordförande i 6 av dem samt att vi också ingår i styret i regionen.

 *

Stämman gästades också av Centerpartiets EU-parlamentariker och tillika första namn på EU-valsedeln, Fredrick Federley som berättade om sitt arbete i Bryssel och vikten av valet till Europaparlamentet. Kalmar läns lokala kandidat till valet, Erik Ciardi deltog också under stämman.

Ny distriktsstyrelse valdes och Christer Jonsson, Emmaboda fick förnyat förtroende som distriktsordförande.

Som förste vice ordförande blev det nyval av Stihna Johansson Evertsson, Högsby, och till andre vice ordförande blev det omval av Anders Åkesson, Kalmar.

Till övriga ledamöter i styrelsen valdes:

Magnus Larsson, Oskarshamn (Omval)

Erik Ciardi, Kalmar (omval)

Eva Wahlgren, Borgholm (omval)

Conny Tyrberg, Västervik (omval)

Ingela Nilsson Nachtweij, Vimmerby (omval)

Anna-Kajsa Arnesson, Mörbylånga (omval)

Jaafar Al-Jabiri, Kalmar (omval)

Karin Helmersson, Nybro (nyval)

Thomas Björklund, Oskarshamn (nyval)

Lars Sandberg, Vimmerby (nyval)

Anders Johansson, Mönsterås (nyval)

Ronny Olsson, Hultsfred (nyval)

 *

Stämmoförhandlingarna innehöll i övrigt sedvanlig genomgång av verksamhetsberättelse och ekonomi, motionsbehandling inför partiets riksstämma senare i höst, uppmärksammande av kommunkretsar som gjort framstående insatser under året samt avtackningar av avgående styrelseledamöter.

Under kvällen så delades också partiets näst högsta utmärkelse (den högsta som kan delas ut på distriktsnivå) Centerpartiets guldnål ut. Mottagare i år var Eva Engdahl från Högsby, Veine Backenius från Mösterås och Mats Hugosson från Västervik. Alla dess tre har gjort stora insatser för partiet under många år.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt