Annons:

Full fart på verksamheten i Västerviks Orienteringsklubb

VO har en stor verksamhet i år

Full fart på verksamheten i Västerviks Orienteringsklubb

Helgen innan påsk var otroligt intensiv för Västerviks Orienteringsklubb och nu är våren igång på allvar för verksamheten. Nyuppväckta VO löpning tog genom Theo Zaninotti en seger i Skälbyloppet i Kalmar och hela 22st VO:are var i Växjö och sprang. Dessutom genomfördes en intensivkurs för vuxna i orienteringens grunder på hemmaplan.

Annons:

Att VO har verksamhet för alla åldrar och nivåer såg vi verkligen i helgen när hela tre generationer var igång med aktiviteter. 22 deltagare från VO åkte i lördags till den stora ungdomstävlingen Sydsvenska Mästerskapen utanför Växjö.

För VO:s del handlade det mycket om att se och lära och inspireras av andra föreningar och flera medlemmar i VO passade på att göra sina första starter på egen hand i tävlingssammanhang. Många fina prestationer och noterbart bland annat att Olle Ulmner var snabbast i öppen 3 och Jesper Schullerqvist i öppen 5.

I U2 var Nora Stark, Selma Söderström och Hanna Schullerqvist i toppen. Framförallt gläds VO åt den stora truppen man hade på plats och hoppas bli ännu fler framöver. Nästa riktigt stora ungdomssatsning i tävlingssammanhang genomför VO i samband med Lämmeltåget i Nässjö 26 maj.

*

Intensivkurs för vuxna genomfördes fredag – lördag på hemmaplan och det var andra gången inom två år som VO höll i detta. Kenth Carlsson som ansvarar för utbildningen ger garanti på att man efter genomgången intensivkurs klarar en bana i skogen på egen hand och hittills har deltagarna instämt i detta.

En ny omgång med intensivkurs planeras till hösten men fram till dess kommer VO att öppna upp för träningar för intresserade vuxna, med instruktörer på plats, vid utvalda tillfällen och det första är 7 maj vid VO. I nyuppväckta sektionen VO löpning finns en av Sveriges snabbaste 9-åringar, Theo Zaninotti. Han var tvåa i lilla Lidingöloppet i höstas och i Skälbyloppet i Kalmar blev det seger i P9-klassen.

Theo sprang sedan även 4km som träning efteråt! Framöver arrangeras Skärgårdsloppet i Västervik 8 juni av orienterings- och löpsektionen tillsammans och på onsdagar har man ledarledda träningar 17.30 från VO-stugan.

*

Avslutningsvis denna intensiva helg så var 6 veteraner och tävlade i Björkfors under söndagen och Kent Granqvist vann H65 med stor marginal. Även Gamleby OK och Ankarsrums OK har full fart i sina verksamheter och tisdagen 7 maj samlas samtliga ungdomsgrupper i Karstorp för att genomföra första deltävlingen av Tjustalliansens Ungdomsserie tillsammans. Även vuxenbanor finns att träna på då så att föräldrar kan aktivera sig tillsammans med barnen.  

Lena Eliasson-Lööf

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt