Annons:

VIMMERBYFÖRETAG GÖR NY JÄTTESATSNING – BLIR UNIK I SVERIGE

Här kommer Åbro bygga sin solpark. Foto: Pressbild

VIMMERBYFÖRETAG GÖR NY JÄTTESATSNING – BLIR UNIK I SVERIGE

Åbro Bryggeri fortsätter investera i sin anläggning i Vimmerby. Idag meddelar företaget att man kommer att installera en tio hektar stor solelspark i anslutning till bryggeriet. Anläggningen blir Sveriges största som är direktansluten till en industri. 

Annons:

Syftet är förstås att minska företagets klimatpåverkan. Solparken ligger på tio hektar och kommer att vara belägen precis intill bryggeriet. Åbro kommer att bli helt självförsörjande på solel. 

– Hållbarhetsarbetet finns med oss i allt vi gör på Åbro Bryggeri. Att investera i en solcellspark som möjliggör att vi kommer bli helt självförsörjande på solel och samtidigt minskar vårat klimatavtryck ytterligare är ett naturligt steg för oss i det arbetet, säger Henrik Dunge, VD på Åbro Bryggeri, i ett pressmeddelande. 

Sedan 2018 har Åbro haft en takplaceras solenergianläggning på 3 500 kvadratmeter – men detta blir förstås något helt annat. Solparken kommer att omfatta en yta om cirka 100 000 kvadratmeter vilket motsvarar drygt 14 fullstora fotbollsplaner och kommer att leverera över 8 000 000 kWh till Åbros produktion. 2022 kommer Åbro därmed att vara självförsörjande på el. 

Företaget som fått uppdraget är Soltech Energy Solutions. 

– Åbro Bryggeri är ett anrikt familjeföretag med imponerande hållbarhetsambitioner och vi är väldigt glada över att återigen få förtroendet att hjälpa dem med storskaliga solenergiinstallationer, säger Rickard Lantz, Affärsutvecklingschef på Soltech Energy Solutions.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt