Annons:

LOKALA KONCEPTET KLIVER IN I NY KOMMUN

Leif Sörensen och Jerker Ekelund tar konceptet Klar Kvadrat till ytterligare en kommun. Foto: Pressbild

LOKALA KONCEPTET KLIVER IN I NY KOMMUN

Lokala konceptet Klar Kvadrat finns redan i Hultsfred, Vimmerby och Västervik. Nu har man tagit beslut om nästa expansion. Konceptet siktar på att uppföra cirka 50 lokaler i ett nytt industriområde i Växjö.

Annons:

Klar Kvadrat, som nu mera ägs av Stockholmsföretaget Byggmästaregruppen, har uppfört industrilokaler på flera ställen i trakten. Västervik var först ut och i detta nu byggs ytterligare lokaler där. Även i Hultsfred och Vimmerby har bolaget satsat på nya industrilokaler med gott utfall.

Sedan tidigare har vi berättat om expansionsplanerna i Eksjö och Nässjö – men nu är det klart med ytterligare en kommun. Klar Kvadrat kliver in i Växjö och har förvärvat 10 000 kvadratmeter i det nya industriområdet Nylanda. Där siktar man på att uppföra cirka 50 nya lokaler, som antingen säljs eller hyrs ut till företag.

– Vi har många och goda kontakter i Växjö och genom ett gott samarbete med Växjö kommun och markexploatören känner vi att detta var rätt beslut i att fortsätta utvecklas med vårt koncept, säger Jerker Ekelund som driver konceptet.

"En jättestor potential"

När tillfället dök upp var det ingen tvekan.

– Det är väldigt många fina, stora företag som ska in i det här området och när vi nu har Byggmästaregruppen i ryggen kunde vi slå till direkt. Det finns en jättestor potential i både det här området och i hela Växjö.

Kommer ni rikta in er på fler större kommuner framöver?

– Nej, vi tittar brett och det handlar mer om hur näringslivet ser och vilket behov av lokaler vi upplever att det finns. 

Klar Kvadrat bygger nyckelfärdiga lokaler för företag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt