Annons:

Källor menar att bruket kan läggas ned – fabrikschefen dementerar

Enligt källor till vår tidning kan CNH, som producerar lantbruksredskap, komma att lägga ned sin produktion på bruket i Överum. Foto: MostPhotos

Källor menar att bruket kan läggas ned – fabrikschefen dementerar

Enligt källor till vår tidning diskuteras en förestående nedläggning av CNH Industrial i Överum. Anledningen är det stora underskott som företaget kämpat med under flera år. Skulle en nedläggning genomföras kan så många som ett hundratal anställda drabbas. 
– Jag kan inte säga någonting, bara dementera, säger fabrikschef Jonas Hermansson när vår tidning når honom. 

Annons:

Det har varit tuffa år ekonomiskt för CNH Industrial sedan företaget köpte Överums bruk och tog över produktionen år 2017. Bortsett från år 2018 så har siffrorna lyst röda på sista raden varje år, och mångmiljonbelopp har läckt ut från företaget.  Efter det tuffaste året 2020 då bolagets resultat landade på mer än 78 miljoner kronor i underskott har siffrorna fortsatt att lysa röda, men ändå sett ut att peka åt rätt håll.  

Enligt en källa till vår tidning kommer dock bokslutet för 2023 inte komma med några glädjande besked. Källan menar att det finns planer hos ägaren, det globala storföretaget CNH, att avveckla produktionen i Överum. Redan under 2024. 

På bruket i Överum finns ett hundratal anställda, varav 54 arbetar på golvet i industrin. 

Vår källa som menar att en nedläggning är nära förestående vittnar om att anställda på golvet fått städa lokalerna sedan i oktober på grund av bristen på ordrar.

Fabrikschefen dementerar

Jonas Hermansson, fabrikschef på CNH i Överrum dementerar dock ryktena och menar att företaget givetvis är drabbat av lågkonjunktur som alla andra, men att ingen grund ligger i de rykten som menar att en nedläggning diskuteras. 

– Jag kan inte säga någonting, bara dementera. Det är lösa rykten och ingenting som är sant. Det finns ingen diskussion om nedläggning, säger han när vår tidning når honom. 

CNH Industrial Sweden producerar lantbruksredskap som plogar och är en del av den globala företagskoncernen CNH.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt